Мартин Тинчев от ПП ГЕРБ е новият председател на ОбС - Ботевград.Кандидатурата му бе предложена от Филип Филипов. Други предложения за председателското място на местния парламент не постъпиха.


Мартин Тинчев бе избран с тайно гласуване, проведоно от избрана тричленна комисия с председател Коцо Коцев - общински съветник от БСП, и членове Спасен Ценов и Илин Черняшки от МК ГДБОП.


Кандидатурата на Тинчев подкрепиха 17 общински съветници. От трибуната на ОбС той благодари за гласуваното му доверие.


„Знам, че доверие не се подарява. То се печели много трудно, а се губи съвсем лесно. Знам, че пред новия Общински съвет, пред всеки един от нас предстои една огромна отговорност – да спечели доверието на жителите на общината. Дължим им го. Ние сме местната власт, ние сме инструмента на местното самоуправление, така е записано и в закона. И никога не бива да забравяме това нещо. В центъра на работата ни в следващите дни, седмици, години трябва да има едно много важно нещо – това е интересът на гражданите, интересът на общността. Без компромиси, без преференции за едни за сметка на други, без поводи и причини за отчуждаване на гражданите от институциите”, каза новият председател на ОбС – Ботевград. Той завърши изказването си с думите: „Ботевград има шанса с нов млад кмет, с нов Общински съвет, в който и млади, и хора с опит заедно можем да създадем един нов стил на честно и отговорно местно самоуправление. Да го направим!”. 


Мартин Тинчев бе поздравен от своя предшественик Йорданка Лалчева. Тя му връчи символите на ОбС - звънеца и Закона за местно самоуправление и местна администрация.


Тържествената сесия по избор на председател на ОбС – Ботевград премина под председателството на най-възрастния сред новите местни депутати  - Иван Райчинов, избран за общински съветник от квотата на БСП.


 


Снимки: Мирослав Дойчев