На проведеното днес от 17:00 часа 3-то редовно заседание на Общинския съвет присъстваха всичките 17 съветника.
Материалите докладва кметът Димитър Димитров.
Сесията започна с полагането на клетва от новоизбраните съветници Николай Тодоров Николов на мястото на Емил Делчев Димитров и Васил Стоев Василев  на мястото на Стефан Стефанов Борисов.
Към предварително обявените 11 точки за дневен ред, по предложение на председателя Марин Маринов беше прибавена още една, касаеща промяна в състава на комисията за изготвяне на Правилник за работата на Общинския съвет.
С избирането на Стефан Борисов за заместник-кмет, той влиза на мястото на Росица Христова.
Другите решения:
• По предложение на кмета Димитър Димитров, сесията утвърди два броя кметски наместници – за с. Бойковец и за с. Оселна.
• С изменението на Решение № 6 от 17.11.2015 г. се правят следните промени:
1. В комисията „Бюджет, финанси, търговия, съобщения, местни данъци и такси" на мястото на Стефан Стоянов Борисов  влиза Николай Тодоров Николов.
2. В комисията „Териториално и селищно устройство на общината, собственост, развитие на икономическите дейности, промишленост, транспорт, приватизация, екология, водно стопанство, гори, селско стопанство, европейски програми" са направени следните промени:
Текстът „Председател: Стефан Стоянов Борисов" се заменя с текста „Председател: Николай Тодоров Николов". Емил Делчев Димитров  се заменя с Васил Стоев Василев".
3. В комисията „Здравеопазване, социални дейности, трудова заетост, работа с пенсионерите" Стефан Стоянов Борисов се заменя Васил Стоев Василев.
• Утвърдена беше постоянна комисия във връзка със Закона за предотвратяване и удостоверяване конфликт на интереси в състав: председател Николай Тодоров Николов и членове Петко Петков Петков и Георги Борисов Георгиев 
• Отменена беше т. 3-та на Решение № 146 от 26.06.2012 г., протокол 12. и беше създадена Наблюдателна комисия към Общинския съвет във връзка със Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража и определя състава й, както следва: Председател: Петко Петков Петков - общински съветник и членове:
1. Мариана Ботева Драганска - секретар ОбА.
2. Георги Христов Стаменов - началник РУП.
3. Надя Димитрова Стефанова - инспектор „Пробация".
4. Галя Николова Павлова - директор на дирекция „Социално подпомагане".
5. Лазар Николов Василев - секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
6. Петя Василева Цветанова - юрист.
• На основание чл. 21, ал. 1, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация Общинският съвет
Отмени:
1. Точка 2-ра от Решение № 6 от 08.11.2011 г., протокол 2.
2. Решение № 101 от 24.06.2013 г., протокол 7.
3. Решение № 118 от 24.06.2014 г., протокол 6.
И създаде Местна комисия за обществен ред, сигурност и безопасност на движението в състав:
Ръководител: Володя Василев Вълов - общински съветник и членове:
1. Стефан Борисов - заместник-кмет.
2. Георги Стаменов - началник РУП.
3. Теодор Георгиев - отговорник служба „КАТ".
4. Николай Найденов - кмет на кметство Лъга.
5. Мими Иванова - управител на „МИР-И" ЕООД.
6. Цветин Кръстев - гл. инспектор в звено „Общински инспекторат".
7. Христо Кирилов Георгиев - представител на ромите.
• С отмяната на т. 2-ра на Решение № 8 от 08.11.2011 г., протокол № 2. Общинският съвет създаде нова 5-членна Местна комисия, съгласно Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове и определя състава й, както следва:
Председател: Николай Тодоров Николов- общински съветник и членове:
1. Димитър Сотиров Хаджиев - общински съветник.
2. Володя Василев Вълов - общински съветник.
3. Цветко Михайлов Василев - представител на вложителите.
4. Светла Генова Стефанова - представител на Общинска администрация.
• Марин Василев Маринов - Председател на Общинския съвет - Етрополе беше определен за делегат в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България.
При невъзможност за участие ще бъде заместван от Мария Стоянова Драганска - общински съветник в Общински съвет - Етрополе.
• С най-много дебати беше предложението за отпускане на краткосрочен банков кредит-овърдрафт по бюджета на Община Етрополе за 2015 година.
С пълно болшинство съветниците  дадоха съгласие за ползване на банков краткосрочен кредит-овърдрафт от ЦКБ АД в рамките на бюджетната година за оборотни средства за нуждите на Община Етрополе в размер на 500 000 лева при лихвени условия - до 6% и срок за погасяване - до 30.04.2016 год.;
• Във връзка с реализацията и въвеждане в експлоатация на строеж „Комбинирана сграда-хотел, магазини, банка, офиси и др", построена в УПИ IV-„За обществено и делово обслужване", кв. 73 по плана на ЦГЧ на гр. Етрополе е необходимо да се изместят ел. съоръжения, част от разпределителната ел. мрежа НН, намиращи се пред строежа, е постъпило заявление вх. № РД-26-00-694/27.10.2015 г. от "Елаците-Мед" АД с искане за откриване на процедура за учредяване право на прокарване-изместване на 2броя разпределителни касети и кабелна линия НН към тях, намиращи се на площад „9-ти септември", гр. Етрополе - публична общинска собственост.
Съветниците разгледаха представените по случая документи и взеха решение да се учреди в полза на "ЧЕЗ Разпределение България" АД, със седалище и адрес на управление: гр. София, ул. "Цариградско шосе" № 196, с ЕИК 130277958, безвъзмездно право на преминаване, прокарване на подземен кабел и сервитутно право за изграждане на обект „Изместване на електрически съоръжения, намиращи се пред УПИ ГУ-„За обществено и делово обслужване", кв. 73 по ПУЛ на ЦГЧ гр. Етрополе" през имот публична общинска собственост -площадното пространство на площад „9-ти септември", гр. Етрополе, с обща дължина на трасето 5м и сервитутна зона 40 кв.м., съгласно представената кадастрална схема.
• Съветниците одобриха изменение на действащия ПУП-ПР и ПЗ в частта на пл. „Девети септември" и част от бул. „Руски" и ул. „Кирил и Методий" по плана на ЦГЧ на гр. Етрополе, съгласно приложения служебен проект.
За осигуряване на транспортен достъп до урегулираните поземлени имоти с лице към площада се създава специален режим с право на достъп, чрез изграждане на усилена настилка подходяща за движение на МПС.
Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал. 1 и ал.4, изр. 2-ро от ЗУТ в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник", чрез Община Етрополе пред Административен съд - София област.
Такива бяха решенията на последната редовна сесия на Общинския съвет. Датата на следващата сесия ще се уточнява допълнително.