Камерите за видеонаблюдение в кв. „Север” бяха монтирани само преди няколко месеца, а вече са изпотрошени. Това се вижда на снимките, изпратени на електронната ни поща от наша съгражданка, пожелала да запазим самоличността й в тайна. Фотосите са придружени с текст, който гласи: „Ето това е останало от камерите за видеонаблюдение на стария градоначалник.”.
Всъщност камерите не са на „стария градоначалник”, а на общината. Решението да бъдат отпуснати до 100 000 лева за изграждане на видеонаблюдение в Ботевград бе взето от предишния Общински съвет. Предложението общината да осигури средства за тази цел бе направено от Иван Гавалюгов, който тогава бе общински съветник.
Фирмата, която достави и монтира камерите -  "Стронг Ес" - София, бе избрана чрез провеждане на процедура по възлагане на обществена поръчка. Впоследствие се оказа, че системата за ведонаблюдение е изградена в разрез с всякакви правила, т.е. за нея няма изготвен проект. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов на първия си брифинг с медиите, който се проведе на 20 януари.