Без промени в дневния ред се проведе вчерашното, на 25.02.2016 г., шесто редовно заседание на Общинския съвет.
Първоначално сесията започна с отсъствието на Боряна Керемидска, която впоследствие са включи в работата й.
Преди да започне работата по предложения дневен ред, беше прочетено благодарственото писмо от семейството на Валерия Христова за оказаната им финансова подкрепа, необходима за нейното лечение.
От цялата сесия се открои разглеждането на т. 17 „Предложение относно даване под наем на съоръжение – стационарен „Ски-влек”.  Решението, взето с 14 гласа „за“ и 3 „въздържал се“, е да се проведе публично оповестен конкурс, за срок от 10 години, като началната тръжна годишна наемна цена е в размер на 750 лв. и стъпка на наддаване в размер на 75 лв.
Специфично изискване при провеждането на конкурса - наемателят се задължава да осигури преференциални цени за ползване на съоръжението от ученици от училищата в община Етрополе. 
Дебати по останалите точки нямаше, както за седемнадесетата и всички предложения се приеха като решения.
Като обемни материали, предложени и приети от сесията са Програмата за управление на Община Етрополе за срока на мандат 2015-2019 година и Общинската стратегия за развитието на социалните услуги в Община Етрополе за периода 2016 – 2020 година.
Началникът на РУ на МВР-гр.Етрополе Георги Стаменов запозна съветниците с предприетите мерки и действия за предотвратяване разпространението на наркотични вещества на територията на община Етрополе:
• Провеждане на оперативно - издирвателни мероприятия, планиране и извършване на полицейски операции по линия на "Наркотици" с цел установяване, задържане и документиране на престъпната дейност на лица, занимаващи се с производство, разпространение и притежаване на наркотични вещества.
• 3асилено полицейско присъствие в районите на учебните заведения.
•  Проверки в паркове, училищни дворове и места където се събират лица, употребяващи наркотични вещества.
• Съвместно с МКБППМН изнасяне на беседи в учебните заведения за вредата и влиянието от употребата на наркотици.
• Активизиране на съвместната работа с ръководствата на училищата по отношение на ученици за които има данни и съмнения, че употребяват наркотици.
Сесията определи Стефан Стоянов Борисов - заместник-кмет на Община Етрополе за представител на Община Етрополе в Асоциация по ВиК в обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация" ЕООД – София.
С мандат за 2016 г. за вземане на решения от името на община Етрополе при провеждане на Общите събрания Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация" ЕООД - София.
По т.18, има решение за стартиране на проект „Реконструкция на южното крило на манастира „Св.Троица“ в съответствие с приоритетите на общинския план за развитие.
Решението по т.19, предвижда изпълнение на проект „Социална интеграция чрез философията на спорта“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020г., като дейностите ще се осъществяват от Българска Федерация „Унифайт“ в ОУ“Хр.Ботев“ с.Лопян с тенденция да се обхванат и други училища на територията на общината.
Утвърдена беше формулата за разпределение на средствата в училищата и детските заведения на територията на Община Етрополе по бюджета за 2016 година.
Съветниците решиха да се отпускане на финансова помощ в размер на 1000 лв. на Василка Кьосева за подпомагане  след нанесени материални щети от възникнал пожар.
Подкрепиха единодушно и предложението за награждаване на Николай Пламенов Петков с почетен знак-статуетка на спортист за постигнатите успехи в областта на спорта.
Всички останали предложения касаеха управлението и разпореждане с имоти,  които бяха подкрепени и станаха решения без възражения.