На 29 март, вторник, беше проведено 7-мото редовно заседание на Общинския съвет-Етрополе.  Присъстваха 16 общински съветника,  защото по уважителни причини отсъстваше Боряна Керемидска. Нямаше промени в предварително обявения дневен ред. Материалите докладва кметът Димитър Димитров.
Преди да започне работата по обявения дневен ред, бяха връчени две награди:  Почетна грамота за Георги Билев от Съюза на писателите в Русия и Почетен плакет на Общината за високи спортни постижения на Николай Пламенов Петков.
Решенията на сесията:
• Създава се Общинско звено "Спортни имоти, масова физкултура и спорт"гр.Етрополе, както и приемане на Правилник за организацията и дейността на звеното. Целта е осигуряване на оптимална използваемост, стопанисване, контрол и правилна експлоатация на общинското имущество. Финансовият ресурс до края на настоящата финансова година е  в размер на 37 000 лв. Организационната структура предвижда 1 ръководител, 2 работни места - поддръжка на обекти, 2 - охрана, 2 - почистване на обектите.
• Прие се Методика за реда, начина и условията за отпускане на еднократна парична помощ на жители от община Етрополе.
Към досегашната комисия бяха добавени Янка Цветкова - председател на комисията по здравеопазване, социални дейности,трудова дейност, работа с пенсионерите и Виолета Цветанова - старши експерт социални дейности в общинска администрация.
• Съгласно приетата нова структура на  Общинска администрация общата численост на персонала е от 64 щатни бройки.
• Общинските съветници дадоха своето съгласие за кандидатстване на храм "Св.Архангел Михаил"-гр.Етрополе по Програма за развитие на селските райони 2014-2020г.-"Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата"./т.5 от дневния ред/
• Община Етрополе ще бъде партньор на СОУ "Хр.Ясенов" по проект "Аз и Ти сме Ние. Ние и училището - все по-успешни!" по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж’2014-2020 г.”
• Предложенията по т.от 7 до 17 касаеха процедури по разпореждане с имоти и решенията бяха взети без съществени дебати.
• Сесията упълномощи Росица Иванова - Областен управител на София-област да представлява Община Етрополе в 39-тото Общо събрание на УМБАЛ "Света Анна"-София АД
• Българското оперно чудо, нашата съгражданка Цветелина Цанова Василева беше удостоена с Почетен знак „За граждански принос” – Плакет с разтворена книга.
• Бяха отпуснати парични помощи на нуждаещи се граждани: Маргарита Ангелова – 4000 лв, Здравко Илиев – 1000 лв и Марко Марков- 700 лв.
След приключване  на дневния ред, редовното заседание прерастна в извънредно с една точка в дневния ред: Създаване на "Регионално сдружение за управление на отпадъците за Община Ботевград, Община Правец и Община Етрополе" за неопределен срок.
Община Етрополе става член на Сдружението с участие в Общото събрание, със седалище - гр.Ботевград.
Представител на Община Етрополе в Общото събрание ще бъде кметът на общината Димитър Димитров.