Родителите на деца, посещаващи детска ясла и детска градина на територията на община Ботевград, които имат просрочени задължения към Община Ботевград в размер до 200 лева, следва да ги заплатят в срок до 17.02.2017г., за да ползват отстъпките по Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ботевград. Ако след тази дата задълженията не бъдат изплатени, съгласно чл.22, ал.6 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ботевград, родителите ще заплащат месечна такса  за посещение на детска ясла/детска градина в пълния й размер от 64.00/72.00 лева.


Родителите на деца, посещаващи детска ясла и детска градина на територията на община Ботевград, които имат просрочени задължения към Община Ботевград в размер над 200 лева, следва да ги заплатят или да сключат споразумение за разсрочено плащане с Община Ботевград в периода от 07.02.2017г. до 17.02.2017г., за да ползват отстъпките по Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ботевград. Ако след тази дата задълженията не бъдат изплатени, съгласно чл.22, ал.6 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ботевград, родителите ще заплащат месечна такса  за посещение на детска ясла/детска градина в пълния й размер от 64.00/72.00 лева.


Споразуменията за разсрочено плащане ще бъдат сключвани на място в детската ясла и детските градини.


При издължаване на просрочените задължения, респективно при сключване на споразумение за разсрочено плащане с Община Ботевград, родителите следва да представят документ, удостоверяващ плащането или разсрочване на задължението, след което ще може да ползват предвидените в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ботевград отстъпки от месечната такса  за посещение на  детска ясла/ детска градина. 


Припомняме, че от тази година общината ще плаща 50 на сто от таксите за детски градини и ясли и ще поема изцяло таксите на децата в подготвителните групи. Предложението бе внесено и гласувано на заседание на Общинския съвет през месец декември 2016 год.  


http://botevgrad.com/news/68078/Roditelite-da-plashtat-po-malko-za-detska-yasla-i-gradina-predlaga-obshtinskoto-rakovodstvo/