На тържествена церемония днес в зала “Орханиец“ на Историческия музей бяха връчени дипломите на Випуск 2017 на Колежа по енергетика и електроника към Техническия университет, база Ботевград. След тригодишно обучение студентите получават  образователна степен „професионален бакалавър” в специалност „Приложна електроника и компютърна техника“.  


От Випуск 2017 образованието си в друг ВУЗ продължават 8 човека, което е над 38% от завършилите. Средният успех е много добър 4.72.


Тази година отличниците са трима: Даниела Василева – отличен 5.63, която получи златен медал на ТУ - София, Стелиян Кимов, също с успех отличен 5.63, бе награден със сребърен медал, и Николай Иванов - отличен 5.58. 


„Трябва да бъдем решителни и верни на целите, които сме си поставили. Да поддържаме усилията и укрепваме контактите си, без да изневеряваме на идеите си“ – каза Даниела Василева от името на Випуск 2017 и добави: „Тук е мястото да благодарим на тези, допринесли най-много за това - всички преподаватели на Колежа по енергетика и електроника. Тези, които са ни дали най-големия тласък, за да станем знаещи, можещи специалисти, съвестни и отговорни хора. Благодарение на тяхната работа, на търпеливостта, която проявиха към нас, всичко това постигнахме много по-лесно. Работата с асистентите скъси дистанцията помежду ни и направи учебния процес по-приятен и ползотворен и за двете страни.“.


Това е 24-ият по ред випуск на Техническия колеж в Ботевград. Досега завършилите висшето учебно заведение наброяват общо 980 души.


Спонсори на днешната церемонията по връчването на дипломите бяха фирмите: IMI, SENSATA Technologies, „Атлантис Нет” и „Теда ММ“ ООД.