Министърът на младежта и спорта в служебния кабинет проф. Даниела Дашева и един от съветниците й в министерството - легендата Емил Костадинов, уважиха поканата, отправена им от ФК Балкан. Днес те дойдоха в Ботевград и се запознаха с футболната инфраструктура на клуба. Първо бяха на помощното игрище, където видяха част от тренировката на подрастващите на Балкан, а след това и официалния стадион "Христо Ботев".


С кмета на Ботевград Иван Гавалюгов и с президента на ФК Балкан 1929 Иван Редовски, както и с члена на ръководството на клуба Олимпи Кътев, бе обсъдена процедурата по искането на община Ботевград стадион "Христо Ботев" да стане общинска собственост. В момента той е собственост на държавата. До този момент от общината има подадена такава заявка, която все още е в областната администрация на София Област. Министър Дашева бе информирана какво е намерението на ръководството на града за бъдещето на спортния обект и обеща да провери до какво ниво е стигнала документацията, както и  да съдейства по иска на общината.


Проф. Дашева се поинтересува и от развитието на спорта в общината, от средствата, които се отделят за развитието му, както и кои са приоритетните клубове. Пътят на Даниела Дашева към елитния спорт тръгва именно от Ботевград, където тя завършва гимназия и тренира баскетбол в Балкан при треньорите Ани Рудева и Иван Колев. От своя страна Емил Костадинов пък бе запознат със състоянието на футбола в Ботевград.