Днес бе даден старт на санирането на още шест многофамилни жилищни сгради в Ботевград по Националната програма за енергийна ефективност. Това са блок 9 (вх.А, Б,В,Г) и блок 10 (вх.А,Б,В,Г) в ж.к. „Саранск“, блок 44 (вх.А,Б,В) - ж.к. „Васил Левски“, блок №19 (вх.А,Б) - бул. „Цар Освободител“, блок №5 (вх.А,Б,В,Г) - ул. „Рила“ и блок №1 (вх.А,Б,В) на бул. „Трети март“. Начало на строителните дейности бе поставено с подписване на Акт образец 2 за откриване на строителна площадка. С тази процедура всъщност се дава начало по изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност. От 30 до 120 дни са сроковете, които фирмите-изпълнители са дали за санирането на отделните блокове.


На откриването на строителните площадки присъстваха заместник областен управител на Софийска област - Николай Николов, кметът Иван Гавалюгов, представители на фирмите-изпълнители на проектите и на фирмите, които ще осъществяват строителния надзор и на сдружението на собствениците в съответните жилищни сгради.


В момента текат ремонтните работи в четири блока. Общо 12 жилищни сгради са одобрени за финансиране. Все още строителни разрешения не са издадени на последните два блока - на ул. „Стефан Стамболов“ 2-4 и блок 3 в квартал „Саранск“. Очаква се това да стане до две седмици, съобщиха от общината.