На 13-то заседание на Общинския съвет от 28 септември присъстваха 14 съветника, а Янка Цветкова, Георги Георгиев и Владимир Александров отсъстваха по уважителни причини.
Към предварително обявения дневен ред бяха прибавени още 4 точки: предложение за награждаване на Полина Нейкова и Николай Петков, за формиране на маломерна паралелка в ОУ "Христо Ботев" с.Лопян и питане от Лъчезар Лазаров, засягащо безстопанствените кучета. /Питането качваме като отделен материал/.
• Съветниците приеха с 9 гласа „за“, 2 гласа „въздържал се“ (Васил Иванов и Васил Георгиев от ПП БСП) и 3 гласа „против“ (Боряна Керемидска, Лъчезар Лазаров и Цветолюб Пенчев от ПП БСП) отчета на бюджета на Община Етрополе към 31.12.2016 г., в размер на 11 415 220 лв.
Основните пера в него публикувахме подробно след публичното му обсъждане преди време в Многофункционалната зала на Читалището.
• Приет беше и отчета на бюджета на Община Етрополе към 30.06.2017г. , в размер на 5 396 831 лв. с 9 гласа „за“, 2 гласа „въздържал се“ (Васил Иванов и Васил Георгиев от ПП БСП) и 3 гласа „против“ (Боряна Керемидска, Лъчезар Лазаров и Цветолюб Пенчев от ПП БСП).
• От приетия отчет за дейността на Общински съвет Етрополе и неговите комисии за периода 01.07.2016 г.-31.12.2016 г. става ясно, че от 01.07.2016 г. до 31.12.2016 г. Общинският съвет е провел 7 /седем/ редовни заседания. През отчетния период няма промяна в състава на Общинския съвет.
Всички заседания на Общинския съвет са били открити. На заседанията присъстват кметът на общината, кметовете на кметства, кметските наместници на населените места в общината, граждани, представители на местните средства за масово осведомяване.
Общинските съветници са заседавали 6 /шест/ часа и 30 минути. В съответствие с Правилника на ОбС денят, мястото и часа за провеждане на заседанията, както и проекта за дневен ред са оповестявани предварително на сайта на Общината.
На 4 /четири/ от заседанията са присъствали всички общински съветници. По едно отсъствие имат Петко Петков и Владимир Александров, а Васил Георгиев е отсъствал от три заседания. Отсъствията на общинските съветници от заседанията са по уважителни причини /служебна ангажираност, заболяване, отсъствие от града или страната и др./ Всеки общински съветник е уведомил писмено председателя за отсъствие от заседание.
В деловодството на Общинския съвет са постъпили общо 75 предложения, като:
- от Кмета на Общината са 68 предложения
- от Председателя на ОбС - 6 предложения
- от Председателя на Комисията по бюджет, финанси, търговия, съобщения, местни данъци и такси - 1 предложение
Всички материали са включени в дневния ред на заседанията. Няма оттеглени материали от вносители на основание чл.78 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация Етрополе.
Няма неприети предложения. Няма решения за допълнително разглеждане и обсъждане на внесен проект, който да бъде включен в дневния ред на следващо заседание. Най-дългият дневен ред на заседание на Общинския съвет е с 15 точки.
Приети са 74 решения, като 62 от тях - с поименно гласуване. 
За периода има две върнати решения със заповед на Областния управител на Софийска област.
• Съветните допълниха Програмата за управление и разпореждане с имоти-общинска собственост през 2017 г. 
Програмата се допълва, както следва: 1. В Раздел IV „Описание на имотите, с които община Етрополе има намерение да извърши разпореждане“, към т.4.1. „Имоти – частна общинска собственост, с които Община Етрополе има намерение да извърши продажба, чрез провеждането на търг или конкурс“ се добавя: „4.1.12. Незастроен уреголиран поземлен имот VII – 2018, кв. 186 по подробния устройствен план на град Етрополе с площ от 510 кв. м.“ 2. В Раздел V  „Описание на имотите, които община Етрополе има намерение да придобие в собственост и способи за нейното придобиване“, към т. 5.1. „Безвъзмездно прехвърляне на собственост от държавата, по реда на чл. 54 от Закона за държавната собственост“, се добавя: „5.1.2. Една втора идеална част в размер на 6085 кв.м. от застроен УПИ I – „училище“ с неуредни сметки за 2956 кв.м., кв. 12 по подробния устройствен план на с. Малки Искър, целият от 12170 кв.м., заедно с една втора идеална част от масивна монолитна сграда на два етажа и сутерен, със застроена площ от 432 кв.м.
• По три точки от дневния ред имаше предложения за предоставяне за възстановяване на земеделски земи на наследници, които сесията одобри, както следва:
- С 11 гласа „за“, 2 гласа „въздържал се“ (Васил Георгиев и Лъчезар Лазаров от ПП БСП) и 1 глас „против“ за възстановяването на земеделски земи на наследниците на Марин Христов в землището на с. Бойковец, местността „Метовото“.
- С 11 гласа „за“, 2 гласа „въздържал се“ (Васил Георгиев и Лъчезар Лазаров от ПП БСП) и 1 глас „против“ за възстановяването на земеделски земи на наследниците на Цено Йорданов в землището на град Етрополе, местността „Дангалийско“. 
- възстановяването на имот от третия заявител се одобри единодушно с 14 гласа "за”.
• Одобрено беше и решението за учредявана на право на преминаване за прокарване на подземен кабел за изграждане на обект „Външно електрозахранване на Манастира „Света Троица” гр. Етрополе, преминаващ през поземлени имоти-общинска собственост в землището на с. Рибарица.
• Полемики породиха предложенията за отпускане на еднократни помощи. Общинският съвет се съгласи да се отпуснат парични помощи на Румяна Чолтеева, Васил Василев, Димитър Стаменов, Димитрина Ангелова, Теменужка Овчарова и Тодор Спасов, а на Иван Цацов Данчев беше отказана.
• Съветниците удостоиха с парична награда от 500 лева Полина Нейкова за постигнати резултати като волейболистка.
В предложението за награждаването й е записано:  Полина Нейкова играе волейбол във ВК ”Етрополе” и е финалист на държавното първенство през 2011 г. с отбора на Етрополе по волейбол - девойки. След това тя преминава в отбора на ЦСКА, където се състезава и в момента.
На световното първенство по волейбол за жени до 23 години в град Баку, отборът на България спечели 3-то място. В този отбор като основен разпределител играе Полина Нейкова.
• Парична награда в размер на 1000 лева получава и Николай Петков, който се занимава с бойни изкуства от 6 годишен. Носител е на първи дан /черен колан/ в корейското бойно изкуство тайкуондо-до. Същият е републикански шампион, вицеевропейски шампион през 2015 г. за юноши старша възраст. Световен шампион по савате /френски бокс/ през 2015 г. Същата година е обявен и за спортист №1 на Софийска област.
На 17.09.2017 г. в Пхенян, Северна Корея Николай Петков стана световен шампион на спаринг в категория +85 кг. при мъжете.
• По предложение на кмета на общината беше дадено съгласие за формиране на маломерна паралелка в ОУ "Хр.Ботев" с.Лопян в 1 клас с 14 ученика.