Оказва се, че на Олимпийските игри сексът и спортът са не само съвместими, но и неразделни: по време на състезанията Олимпийското село се превръща в секс-фестивал, където златният медал е ключ към сърцата и номерата на стаите на твоите съперници.

На страниците на британския The Times бившият шампион на Англия по тенис на маса и настоящ коментатор Матю Рис разкри тайните на интимния живот на олимпийците.

„Често ме питат - пише Рис – наистина ли в Олимпийското село (жилищно развлекателният център за най-добрите атлети в света) се прави такъв разюздан секс, както се говори? Моят отговор винаги е един и същ: да, така е“.

За пръв път Рис е участвал на Олимпиадата в Барселона през 1992 година. Той признава, че тогава две и половина седмици е имал повече полови партньори, отколкото за целия си живот дотогава.

„Представете си, за един 21-годишен младеж с криви зъби това беше истинско чудо“, възкликва Рис.

За много от девствените спортисти, участници в Олимпиадата, Барселона се е превърнала в символ на секса, така, както е била символ на спорта. Очарователни хостеси и асистентки с късички черни полички, възторжени поклоннички по трибуните и разгорещени спортистки...

Но не само момчетата се борят с постоянната си сексуална възбуда, жените не остават по-назад, мятат жадни погледи на атлетите и не пестят одобрителни усмивки.

Нито един прием, нито една кафе пауза не минава без да завържеш разговор с някоя спортистка. А когато печелят на някоя от надпреварите, сексуалният нагон достига своя апогей: всички буквално се нахвърлят един на друг като диви животни.

Матю Рис казва, че се разпространяват много слухове за хомосексуални отношения на Олимпиадата, макар че заради хомофобия в повечето случаи спортистите предпочитат да скрият хомосексуалната си ориентация.

Защото това, от една страна, може да им срине репутацията, а от друга при случаи на такива признания компаниите-спонсори просто развалят договора с атлетите.

По информация на Reuters, само десет участника на Олимпиада-2008 открито заявяват хомосексуалността си.

В проучването, което агенцията направи в Пекин, само девет спортистки казаха, че са лесбийки и едва един плувец си призна, че е гей.

„Но сексуалният ми маратон не приключи в Барселона, продължава Рис. - През 2000 година в Сидни, на вторите ми Олимпийски игри и сега тук, в Пекин, където работя като спортен коментатор, се повтори и потрети същото“.

Според Рис, има голяма разлика в отношенията към шампионите от различните полове. Ако мъж спечели златен медал, той моментално се превръща в обект на всеобщо възхищение и желание, даже такъв странен персонаж като плувецът Майкъл Фелпс, който спечели златото на тези игри.

Разбирайки за рекорда на събеседника, някои жени започват нееднозначно да се усмихват, да флиртуват и просто се хвърлят в обятията на мъжете, които са спечелили спортни успехи.

Това правило обаче е валидно само за мъжете. Виж, жените медалистки изобщо не възбуждат колегите си-мъже. Те предпочитат онези красавици, които остават на опашката в бягането още на първата обиколка.

Организаторите в Пекин, от своя страна, вземат под внимание прекалената сексуална активност на спортистите и поклонниците на Олимпийските игри.

И за да предотвратят разпространението на СПИН по време на Олимпиадата са раздали 400 хиляди безплатни презервативи в 90-те хиляди стаи на 424-те хотела, в които са отседнали спортистите.

Още 100 хиляди висококачествени презерватива, а също брошури с информация за СПИН-а на английски, френски и китайски език, се дават безплатно в клиниката на Олимпийското село.