Преди два дни – на 4-ти декември, ученици от 9-а, 10-а, 10-б и 11-б клас посетиха Президентството на Република България. Учениците се запознаха с протокола в институцията, както и с нейната история. Самата сграда е построена през 1954 година. Отговорникът по протокола въведе учениците в залата, в която президентът дава пресконференции и прави тържествени обръщания. Учениците посетиха Гербовата зала, в която президентът приема чуждестранни гости и връчва акредитивните писма на посланиците в България. Те разгледаха и залата, в която се провеждат заседанията на  Консултативния съвет за национална сигурност.


„Навсякъде в сградата са поставени оригинални картини на известни български художници, които са предоставени от Националната художествена галерия. С изключение на залата за пресконференции, която е обновена, всички останали зали пазят облика си от своето създаване 


Отскоро функционира и библиотека към Президентството, в която се проследява историята на институцията: от първия президент – г-н Желю Желев – до последния – г-н Румен Радев. Изложени са всички ордени, с които се награждава в  Република България  за високи постижения, както и различни подаръци, които президентите са получавали. Разгледахме и кабинета на първия български президент”, разказаха ученици. Те споделиха още, че им е била предоставена възможност да се снимат във всяка една от залите на Президентството.