Небойша Видич /старши треньор на Балкан/: "Не е нищо неочаквано, дойдохме да играем, да работим по плана, по който се готвихме. От прогнозите не се страхуваме, дали ще е лесно или не, каквото е. Дойдохме да играем нашата игра, и накрая се получи.

Щом Левски Лукойл е вкарал само 63 точки на техен терен, явно сме играли отлично в защита. В първата част имахме и отворени стрелби, които използвахме, но след това контролирахме мача най-вече със защита. Не сме имали и проблем да контролираме и нападението. Затова смятам, че изиграхме генерално силен мач.

Всеки мач е за себе си. За 10 дни може всичко да се случи. Но при всички положения е по-хубаво, че влизаме в тези мачове за Купата след победа."

 

Джордан Калахан /Балкан/: "Радваме се, че победихме. Бяхме гости, макар и само на 50-тина километра от нашия град, все пак се брои за гостуване, нали?! Но феновете ни накараха да се почувстваме като у дома си. Хубава победа.

Не сме очаквали нещо специално от мача. Просто искахме да дойдем тук и да изпълним плана, който ни беше начертал треньорът.

Не знаех, че играем с Левски за Купата. Всяка победа ти дава увереност."

 


Тодор Стойков /президент на Левски Лукойл/: "Не се получи, защото нашият отбор игра изключително слабо и заслужено противникът победи. 

Балкан игра правилно, нашият отбор според мен играе изключително слабо. Не ми харесва, че втори мач тази седмица нашият отбор не играе както трябва. Това ми говори, че някои не заслужават да бъдат в този отбор. Трябва да търсим варианти, за да гони отборът поставените задачи.

Нещата трябва да се променят. Играчи, които имат  претенции, не се показват, когато трябва.

Балкан ни надигра по всички показатели. Хубавото бе, че имаше атмосфера, залата бе пълна, надявам се и Универсиада да е пълна до краен предел за Купата на 14 февруари."