Сагата около трансфера на капитана на българския национален отбор Димитър Бербатов приключи малко преди затварянето на летния трансферен прозорец.

След множество обрати и контраоферти от страна на градските съперници Сити и Юнайтед в крайна сметка Митко сбъдна мечтата си и премина при "червените дяволи".

Голмайсторът парафира с шампиона на Англия, като сумата по трансфера на този етап не се съобщава. Агентът на Бербатов Емил Данчев обаче съобщи пред Дарик, че става въпрос за четиригодишен контракт.

Новината за трансфера бе оповестена на официалния сайт на Юнайтед, а преди това "Скай Спортс" публикува видео на Бербатов в компанията на Сър Алекс Фергюсън и Дейвид Гил.

Градският съперник на Юнайтед - Манчестър Сити, където играят Мартин Петров и Валери Божинов, направи предложение вчера към "шпорите" на стойност 34 милиона паунда за нападателя, но Бербатов отказа и след разговори със Фъргюсън, избра да играе в Шампионската лига и да се бори за трофеи през новия сезон.

Арабският консорциум "Абу Диаби Юнайтед Груп", който закупи вчера Сити от тайландеца Таксин Шинаватра, направи оферта в последния момент за българина, но няколко месечната битка на Юнайтед даде резултат и те все пак спечелиха в последния момент.

Желанието и на самия Бербатов бе да играе на "Олд Трафорд". Той премина успешно медицинските прегледи на базата на тима и през следващите години ще носи фланелката на "червените дяволи".

Като част от сделката в посока стадион "Уайт Харт Лейн" ще отиде младият нападател на Юнайтед Фрейзър Кембъл.

Българският нападател бе безкрайно щастлив от преминаватнето си в Юнайтед и не можеше да скрие усмивката си по време на краткото интервю, което даде за официалния уебсайт на "червените дяволи".

"Да се присъединя към Манчестър Юнайтед е сбъдната мечта за мен. Нямам търпение да играя и да допринеса към спечелването на много нови отличия за клуба в идните години", каза Бербо.