Треньорът на Балкан и Кирил Райков забавляваха журналистите, свирейки на пиано


Треньорът на Балкан Небойша Видич показа завидни умения на пиано преди избора на отбори в 100% Power Мача на звездите, който той и колегата му Людмил Хаджисотиров направиха. Компания на сръбския наставник правеше водещият на събитието Кирил Райков, който пък се оказа сериозен виртуоз на пианото. Клипчета с уменията на двамата може да се видят на интернет страницата на топсъбитието в българския баскетбол https://www.facebook.com/BulgarianAllStarGame


Удо и Видич избраха днес своите отбори в звездното шоу, което ще се проведе на 22 април в Арена „Ботевград”.  За да достигнат до правото на избор обаче двамата се изправиха пред препятствия, заложени от Кирил Райков.  


Водещият първо хвърли жребий за избор на помощници, а след това направи игра с треньорите, в която провери техните знания по статистика. В жребия Хаджисотиров спечели и избра за свой помощник Георги Давидов. В проверката на знанията,Удо и Видич направиха своите предположения за най-резултатен играч, най-добър борец и най-добър подавач. Резултатът бе 3:1 в полза на Удо и той получи възможността да избере своя тим пръв. След като обърна сериозно внимание на имената в двата състава на TOYOTA и CREDIHELP, Людмил Хаджисотиров заложи на автомобилния отбор. Това съкруши мечтата на Георги Давидов, който изрази предпочитания към противниковия тим, с надеждата да бъде треньор на бившия си съотборник в националния отбор Филип Виденов.


Известни имена от шоубизнеса ще играят редом до деца с увреждания в инициативата „Аз обичам баскетбола”. Децата ще изведат и играчите в двата отбора. „Всяка година се опитваме да участваме в социална кауза. Много хубава инициатива има в Пловдив. Спортният директор на Академик Бултекс 99 Тина Димитрова се занимава с деца със сериозни умствени увреждания и те ще се включат в 100% Power Мача на звездите”, каза спортният директор на Национална баскетболна лига Сандра Велчева. Очаква се, че сред звездите да бъдат известни български R&B изпълнители, които ще забавляват публиката със своите изпълнения. 


Продължава небивалия интерес и към аматьорския Мач на звездите. В момента в цялата страна върви масово надстрелване, заради обявената от организаторите възможност аматьор да се състезава редом с професионалистите в конкурсите за тройки и забивки.   


Както е известно, за първи път в 15-годишната история на 100% Power Maча на звездите аматьори ще се борят срещу професионалисти в трите конкурса – тройки, умения и забивки. През тази година BGO Software баскетболната лига ще излъчат представители в конкурсите, които ще се включат редом със шестимата професионалистите в битката за индивидуалните титли. Над 7 000 души се включиха в гласуването за избор за отборите онлайн. 


 „Всички смятаме, че за да има професионален баскетбол, трябва да има силен аматьорски баскетбол. Благодаря на организаторите и на всички фенове, които избраха участници в аматьорски 100% Power Мач на звездите след оспорвано гласуване в страницата на събитието”, сподели представителят на BGO Software баскетболна лига  Орлин Атанасов.  Той обяви и пълните състави в аматьорския 100% Power Maча на звездите. 


Билетите за 100% Power Maча на звездите може да намерите в мрежата на Eventim, както и онлайн. Към момента те са с цена 5 лв., а в седмицата на 100% Power Мач на звездите (след 15 април) ще струват 7 лв. Организаторите обещаха, че ще направят много приятна изненада за феновете - ще раздадат специална награда и няколко утешителни награди, които ще бъдат изтеглена с томбола от първите 1000 закупили билети за двубоя.


В 15-ото издание на баскетболното мегашоу 100% Power Maча на звездите, което ще се състои на 22 април 2018 година в Арена "Ботевград", автомобилния бранд TOYOTA се завръща за пето участие в звездното събитие и първо след 2013 година. Завръщането на най-продаваната кола в България в най-голямото баскетболно шоу е специално за миниюбилея на ALL STAR GAME.  


Срещу ТОЙОТА ще застане КРЕДИХЕЛП - една от водещите компании в бързото кредитиране у нас, която се включва за пръв път в Мача, но пък с дългосрочен договор. Фирмата има близо хиляда служители, които оперират 59 офиса в 32 града в цялата страна. 


Още едно ново име се появява през тази година сред партньорите на 100 % Power Maч на звездите през тази година. Бургаският производител на спортна екипировка КРАСИКО ще облече отборите на ТОЙОТА и КРЕДИХЕЛП, както и съдиите и участниците в шоумача "АЗ ОБИЧАМ БАСКЕТБОЛА". 


Сред партньорите остават и ТУРСКИТЕ АВИОЛИНИИ, които този път ще спонсорират друга част от събитието. 


Във фейсбук страница на 100% Power Mач на звездите https://www.facebook.com/BulgarianAllStarGame ежедневно може да следите всички новини около предстоящото звездно шоу. 


Юбилейното 15-то издание на 100 % Power Maч на звездите ще бъде организирано от "СпортЛаб" ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Ботевград. За втора поредна година събитието ще носи името на бранда „Престиж 96” АД – 100 % Power. 


През 2004 година звездният двубой бе възобновен след 10-годишно прекъсване с името Хановер Кооп Мач на звездите, в следващите 10 издания офицалното име е HDI All Star Game, а от 2015 година новият генерален спонсор "Престиж" е включен в името на отбора - директно или чрез свой бранд. Домакини на събитието са били през годините Варна, София, Самоков, Ямбол, Пловдив и сега Ботевград. 


За годишнината организаторите предвиждат няколко изненади за феновете, които ще включват музикална програма с популярен сред младежите изпълнител, специални шоу елементи, много награди. 


Ще бъде спазена традицията да има и допълнителен демонстративен двубой по време на събитието, който ще се проведе в подкрепа на започналата през 2015 година кампания "Аз обичам баскетбола" - целяща България да спечели домакинство на една от групите на Европейското първенство по баскетбол за мъже през 2021 година. 


Телевизионен партньор на двубоя е традиционно Българската национална телевизия, която ще го излъчи директно по първия си канал. 


ПРЕСТИЖ е един от най-големите производители в хранително-вкусовата индустрия в България и пазарен лидер във всички категории, в които оперира: бисквити, вафли и мини кейкове с марките Траяна, Мираж, Роден Край, Хипер, Троя, Споко, Ная, Мюсли, Насладки, Престиж, Престиж Селекция, 100% Power, Престиж Wellness и FRUNU с дял на продажбите в стойност от над 23% в стойност по данни на AC Nielsen. 


За „Престиж“ работят над 600 човека, за които повод за гордост е и високата социална ангажираност на компанията с фокус върху децата и младите хора на България, тяхното образование, личностно израстване, култура, спорт и здравословен начин на живот. 


Тойота Балканс ЕООД е официален вносител и дистрибутор на марките Toyota и Lexus в България. Марката Toyota присъства на българския пазар от 1993г., а Lexus от 2007г.. За тези 25 години Toyota успява да се наложи като един от лидерите на българския автомобилен пазар, абсолютен иноватор по отношение на съвременните автомобилни технологии и услугите с добавена стойност. Продажбите на марката днес надхвърлят 3 300 автомобила като над 30% от тях са хибридни електрически автомобили.


КредиХелп е основана през 2010 г. като небанкова финансова организация, която обединява млади хора с идеи и дух за успех. С появяването си на българския пазар компанията стартира с персонал от 40 служители и отворени 4 офиса на територията на гр. София. За кратко време от малка компания КредиХелп се превръща в компания със сериозно присъствие и национално покритие. Към края на 2017 г. разкритите офиси са 59 в 32 града , а броят на служителите възлиза на повече от 950. 


В офисите на КредиХелп се предлагат потребителски кредити до 5000лв. при гъвкави и адаптирани към нуждите на клиентите условия, без такси и комисионни. С увеличаване на динамиката на живот и желанието на клиентите да спестят време КредиХелп започва да предлага и онлайн кредити. От 2013г. компанията осигурява възможността клиента да кандидатства от всяка една точка за суми до 2000лв. и да получи заявените парични средства до минути.