"Напълно естествено е целта при завръщането ми в Балкан е да се опитаме да повторим успеха от преди две години".


Това каза старши треньорът на отбора Небойша Видич преди днешната тренировка, част от която бе открита за публика и медии.


" Все още не познавям всички момчета от новата селекция. Но се радвам, че в състава са някои от играчите от шампионския отбор на Балкан от 2019 година - Митко Димитров,  Крис Минков и Здравко Христов.  С останалите играчи - най-вече с чужденците, тепърва ще се опознаваме детайлно.  Ще разчитам много и на помощник треньорите Петър Златанович и Преслав Пешев. Засега нищо повече не мога да кажа, само това, че ни предстои  много сериозна работа,"


В днешната тренировка не взеха участие само Станимир Маринов и турският баскетболист Алихан Демир, който все още не е пристигнал в Ботевград заради някои  административни изисквания. Що се отнася до Станимир Маринов, който заради травма не можа да вземе участие в лагера на националния отбор, очаква се той да започне подготовка след края на октомври, каквито са лекарските предписания.


В днешното занимание се включиха всички останали от обявените предварително баскетболисти. Освен Митко Димитров, за когото това е четвърти сезон със зеления екип, Крис Минков и Здравко Христов, това бяха Николай Грозев,  Денислав Вутев, Илиян Пищиков, Александър Гавалюгов, Михаил Гавазов плюс Мариян Хубанов, както и тримата американци Калил Дюкс, Трейвън Тибодо и пристигналият на проби Дерик Маркс.


Първите две проверки на Балкан ще бъдат в Сърбия с отборите на Здравлйе Лесковац и Раднички Крагуевац. След това на 16 септември в Ботевград е контролата с румънския Крайова. Предстои участие и на  турнир в Плевен.  От клуба имат намерениев първите дни на октомври да организират отново  станалия вече традиционен турнир в памет на легендата Георги Христов.