Небойша Видич, треньор на Балкан: Въпреки победата не съм изцяло доволен от играта, която показа нашият отбор. Пропускахме чисти стрелби, в някои случаи избързвахме и позволявахме на съперника лесни точки. Разбира се, че имаше напрежение, мачът бе изключително важен и за двата тима. Радостен съм, че играчите ни показаха голямо сърце и смятам, че заслужено победихме. И то един отбор, който е с най-скъпата селекция в българския шампионат. 


Венцислав Петков, Балкан: Няма как да не се радвам на постигнатата победа. Защото действахме като отбор, и то във всички фази на играта. И заслужено оглавихме класирането, макар да има още един кръг. Получи се страхотна атмосфера, голяма благодарност за подкрепата, която получихме от публиката. 


Константин Папазов, треньор на Левски Лукойл: Днес можехме да си заслужим първото място самички. Добрата страна е, че мачът все пак може да бъде спасен. Във вторник, от Рилски спортист, които ще се борят да пратят Балкан на четвърто място. Или от Академик Пловдив, които ще се борят да станат втори. Ние по-долу то второто място не можем да слезем.


Ако трябва да бъдем обективни, Балкан заслужава да е първи, защото грешката, която им коства служебна загуба, бе нелепа. Случва се може би веднъж на 100 години и това е бил точно денят от онези 365 хиляди дни. Но поведението им впоследствие беше безобразно. Не знам за какво ще им прости Господ и за какво не. В този град има баскетбол, откакто аз се помня, и сигурно ще има още поне 100 години. Това е най-хубавата баскетболна зала в България. Само трябва да добавим и малко култура