След победата му в третия мач от финалния плейоф в неделя в Арена Ботевград, отборът на Левски Лукойл отправи дълбок поклон и поздрави докараната футболна агитка на Левски Запад. Сред хората с поклоните са не само играчи, но и треньори и дори доктор. Какво да се прави - както пише Георги Атанасовв „Свастиките обесиха и баскетбола”, по-важното май е присъствието във ведомостта на клуба, отколкото някакви измислени морални скрупули.


Тъжно е, че сред покланящите се пред тези печално известни фенове е и Станимир Маринов. Той, който бе безкрайно  обичан и уважаван в Ботевград, сега предпочете да отправя благодарности към хора, които със сигурност не го познават и дори не знаят името му.


Като нямат баскетболна агитка, от Левски Лукойл ще поздравяват футболна. И то от най-агресивната. Впрочем Левски има много други, и то истински привърженици, но те не искат да се отъждествяват с тази, която бе на втория мач в Универсиада и на третия в Ботевград. И идват да подкрепят "сините" не срещу заплащане, а сами си купуват билети. Защото са истински фенове.


Хора от подобна агитка създадоха безчинствата във втората среща в зала Универсиада. И даже издигнаха бесило, като съвсем съзнателно отправяха обидни послания към тъмнокожите баскетболисти на Балкан.


В тази връзка фрапиращо е, че сред играчите на Левски, поздравяващи тази агитка, имаше и тъмнокож играч. Който преди началото на мача приветстваше разпънатия от привържениците на Балкан плакат с надпис "Не на расизма! Ние всички сме хора". И благодари за подкрепата на хора, в чиито редици по време на третия мач един от тях бе нахлузил маска, подобна на използвана от Ку Клукс Клан.