Българските национали иззъкнаха щастливо равенство - 2-2, при гостуването си на Черна гора в първа среща от цикъла на квалификациите за световното първенство. За разлика от баскетболистите, които загубиха нещастно в последните 2 секунди срещу Унгария, футболистите успяха да изравнят във втората минута от даденото от рефера добавено време, следкато бяха нстанали с човек по-малко и никой не вярваше, че няма да загубят.

Българите тръгнаха много добре и още в 11-та мин. след перфектна комбинация Стилиян Петров вкара гол, изведен сам срещу вратаря от най-добрия за нашите в този мач Велизар Димитров. След това обаче на два пъти не можаха да удвоят от чисти позиции - първо Бербатов през първото полувреме, а след това Велизар в началото на второто. Веднага нслед това домакините започнаха да доминират тотално. Изравниха в 62-та мин. с гол от пряк свободен увдар на звездата си Мирко Вучинич. Осем минути преди края поведоха от дузпа за нарушение на Станислав Антелов, който получи втори жълт картон и бе изгонен.

 Вместо да вкарат още един гол, каквито шансове имаха, домакините допуснаха изравняване в добавеното време. Благой Георгиев отбеляза гол от фаул и донесе ената точка на България. А  Черна гора пропусе да започнат с победа първия си официален мач след като се обособи като самотоятелна държава, което нямаше да бъде незаслужено.

Колкото и анализи да се правят оттук нататък, видя се че българите бяха тотално надиграни от своя съперник през второто полувреме. В тима ни имаше няколко пълни дупки - Чавдар Янков и Станислав Ангелов, които не знаеха за какво се намира на игрището, същото важи и за влезлия през второто полувреме Игор Томашич, и в голяма степен и за Димитър Бербатов, който преди всичко си пазеше краката, отколкото да играе с топката.