Строителен материали, с които ще бъде извършен вътрешен ремонт на помещенията в детската градина във Врачеш бяха дарени днес от фирма„Глобус Билд“ ЕООД, производител на сухи строителни смеси. Дарението се осъществява със съдействието на общинския съветник Дамян Маринов.
 „Преди една година директорката на детската градина ме потърси с молба да помогна на детското заведение с каквото мога. В отговор на тази молба тогава аз дарих учебни помагала, детски книжки, играчки и други.  Преди това посетих и разгледах базата на градината. Не ми стана никак приятно от вида й.  След това проведох няколко разговора с кмета на селото и общината. Започнах да търся фирми от строителния бранш с идеята да помогнат в ремонтните дейности. И тук е мястото да благодаря на фирма „Глобус Билд“,  които веднага се отзоваха на моята инициатива, като разбраха, че става въпрос за деца” – заяви Дамян маринов пред наш репортер.
На предаването на дарението присъства и Нели Вутова, мениджър продажби в „Глобус Билд“ ЕООД. „Нашата фирма винаги подкрепя добрите каузи и решихме да помогнем на децата от Врачеш да се чувстват по-добре, когато са в детската градина. 
Даряваме боя, с която ще бъдат боядисани таваните и стените на вътрешните помещения, спалните и фоайетата. Гипсова щапкловка, с която ще се попълнят неравностите по повърхностите. Също така даряваме и контактен грунд, който се нанася преди боядисването”- заяви тя.
Заместник кметът на община Ботевград Борис Борисов благодари на фирмата-дарител. Специално благодари и на общинския съветник Дамян Маринов. Това е второ дарение,  за което съдейства той. Преди няколко месеца болницата получи електрически легла.  Според Б. Борисов именно това е  една от важните задачи на съветниците – да знаят за проблемите на местната общност и да полагат усилия да помагат при разрешаването им.
През следващата седмица започва ремонтът на детската градина във Врачеш. Той ще струва 135 000 лева, които по решение на общинския съвет са пренасочени от ремонта на градския парк. „Тази седмица сключихме договор с фирмата изпълнителка – ДЗЗД „Ахинора Билд“. Имаме уверение от строителите, че ще се справят в рамките на един месец с ремонтните дейности, така че след първи септември градината да отвори отново врати” заяви Борис Борисов..