Общото събрание на Национална баскетболна лига коментира някои промени в Наредбата и правилата за следващия сезон. 


Върху част от тях бе постигнато съгласие между клубовете и остава да бъдат гласувани предложенията от Управителния съвет. 


Служебна загуба вече ще се налага чак при второ провинение - пускане на терена на повече от разрешения брой чужденци. До момента бе при първо, а сега ще има само техническо нарушение. За чужденци се броят и придобили гражданство по натурализация играчи.


 Клубовете вече ще са задължени да имат отбор в А група-мъже, Суперлига за юноши или А група за юноши, само ако имат повече от четирима чужденци в състава си (до момента бе при трима). 


Дискутирана бе и темата с противниковите агитки, стоящи зад скамейката на отбора-гост. По нея бе решено да се увеличат двойно санкциите, но в Наредбата няма да бъде записано конкретно ограничение, а ще се следва Законът за обществения ред на спортни събития, където подобни положения са описани детайлно. 


ФИБА е предоставила на всички национални федерации Правила за баскетболната зала, които ще влязат в сила от 1 септември. 


Ще се въведе и задължително лице - координатор по сигурността, което отговаря за връзка с полиция, фенове и т.н. 


Официализира се като правило за гостуващи фенове билетите да се закупуват предварително, за няма загуби за домакините.


 Има ново предложение при искане за промяна на дата и място на мач - това да става 10 дни преди мача, а не както до сега - пет.


 Наказанията, наложени от мачовете на Купата на България, ще важат и за мачовете от НБЛ.


 Има и предложения от Съдийската комисия, но те не бяха разглеждани днес, и ще бъдат дискутирани по време на следващото заседание.