Револююционни мерки за защита на националните състезатели прие УС на БФБаскетбол. Промените в правиника бяха предложени от мениджър "Развитие към федерацията" Георги Глушков. Според тях всеки национален състезател, попаднал в разширения състав на съответната възраст, трябва да играе минимум 20 минути на мач във вътрешните първенства за възрастта си. Това важи и за първенствата при жените и мъжете, като ограничението е за състезатели до 24-годишна възраст. Клубовете, които не спазват тази разпоредба ще бъдат глобявани.

„Това са революционни промени за нашия баскетбол. Искаме да защитим националните състезатели и да сме сигурни, че те ще имат достатъчно игрово време преди европейските си първенства догодина”, коментира председателят на федерацията Михаил Михов.

По първа точка от дневния ред УС прие промените в наредбата на първенствата. УС реши и да проведе извънредно Общо събрание на 8 декември. На него ще бъде гласувана 10-годишната програма за развитие на баскетбола у нас, както и ще бъдат предложени някои промени в нормативните документи.