В последните два дни се разшумя около идването на баскетболиста на Балкан от изминалия сезон Дейвид Хоутън. Той вече направи няколко тренировки - или самостоятелно, или с юношите. Ето какво каза по този повод днес старши треньорът на Балкан Небойша Видич.


"Дейвид Хоутън получи отказ от финландския тим, с който бе подписал договор през лятото.  Аз го повиках да дойде в Ботевград, клубът няма никакви ангажименти към това за настоящия период. Искам да му помогнем да си намери клуб. А кой клуб ще бъде това - ще видим."


Що се отнася до победния старт на Балкан в груповата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа, Небойша Видич каза:


"Бяхме се подготвили сериозно и момчетата играха добре. Дали това е истинското лице на АЕК Ларнака - не знам. Вероятно имат известни свои проблеми. Но те са силен тим и бюджетът им е три пъти по-висок от този на Балкан.


А дали съм доволен от играта? Не съм. Защото има доста неща, които трябва да подобряваме.  Но съм доволен от начина, по който играхме в определени моменти от мача. Мисля, че го контролирахме от началото до края.  Радвам се, че и новият ни играч /Танксли Ефианай/ лека-полека влиза в ритъм и има дял за успеха. С едно изречение - срещу АЕК Ларнака приличахме малко повече на отбор, отколкото срещу Рилски спортист".


Небойша Видич очаква труден мач при утрешното гостуване в Правец на Академик. "Те са с две победи, ние сме с победа и загуба. Трябва да излезем изцяло мобилизирани, въпреки че Венци Петков има известни здравословни проблеми, които могат да се разрешат само с почивка".