2 500 лв. глоба за Балкан и 1 500 лв. – за Левски Лукойл са санкциите за отборите след инцидентите на почивката между двете полувремена на четвъртфинала реванш от турнира за Купата на България на 16 януари в Арена Ботевград, съобщава BGbasket.com. Най-сериозно обаче е наказанието за дежурния делегат - Румен Калпакчиев е със спрени права за 2 месеца.


Няма обяснение от БФБ за причините за наказанието на Калпакчиев. Припомняме, че преди няколко дни Левски Лукойл поиска сурови наказания за Балкан и делегата.


Ето и решенията на ДП след запознаване с Доклада на Дежурния представител на мача Румен Калпакчиев, видеоматериали от директното излъчване на мача, „Уточнение на ръководството на ОДМВР – София във връзка с възникналия инцидент в зала „Арена Ботевград“ от 16 януари т.г.“ от официалния сайт на ОДМВР – София, писмо до БФБ от Директора на ОДМВР – София Николай Спасов и други материали:


„На основание чл. 37 т.2, във връзка с чл. 36 от ДАП, ДК наказва БК „Балкан“ гр. Ботевград с имуществена санкция в размер на 2 500 (две хиляди и петстотин) лева.


На основание чл. 37. Т. 2, във връзка с чл. 38 от ДАП, ДК наказва БК Левски гр. София с имуществена санкция в размер на 1 500 (хиляда и петстотин) лева.


На основание чл. 39, ал. 1 от ДАП, ДК налага на Дежурния представител Румен Калпакчиев на среща N7, четвъртфинал за Купа на България между отборите на БК „Балкан“ и БК „Левски Лукойл“, проведена на 16.01.2019 г. в гр. Ботевград, принудителна мярка „Лишаване от длъжностни права“ за срок от 2 (два) месеца и глоба в размер на таксата /възнаграждението/ за съответния мач.“