Изключително важен за община Ботевград инфраструктурен проект, с който е кандидатствала през 2016 година, е получил одобрение. Размерът на финансирането е 5 806 000 лева, осигурени от Програмата за развитие на селските райони. Парите са за рехабилитация и реконструкция на общински пътища. Това съобщи пред местните медии днес кметът Иван Гавалюгов. Общината е получила покана от Държавен фонд "Земеделие" за сключване на договор за финансиране на проекта, съобщи още той. 


Проектът включва следните общински пътища: отсечката между Новачене , Боженица и разклона за Елов дол; между селата Липница и Елов дол – участък с дължина от около 4 км.; участъка от входа на село Врачеш до спирка „Радовец“, като тук попада главната улица на Врачеш – „Трети март“; за Зелин – от  кръстовището с ул. „Захари Стоянов“ до обръщалото при складовете. 


Инвестицията включва и изграждане на защитни тръби по дължина на всеки един ремонтиран участък, както и изграждане на тротоари по пътя за Зелин  и по пътя Новачене – Боженица / Боженица –общинска граница Ботевград – Роман. 


Успоредно с извършването на ремонта по главния път през Врачеш, ще бъдат изградени тротоари със собствени средства на общината, обясни градоначалникът.  


„Това е един проект, който премина през много сита. В крайна сметка можем да бъдем доволни, че успяхме да го защитим в пълния му обем. Това е една много сериозна инвестиция, която ще подобри значително свързаността между отделните населени места и ще подобри общинската пътна инфраструктура“, коментира кметът Иван Гавалюгов.