Президентът на Рилски спортист инж. Петър Георгиев е бил единственият, който е поискал да се прекрати първенството в НБЛ. Това сподели той с BGbasket.com след вчерашното дистанционно заседание на УС на Лигата. Той вече е освободил чуждестранните състезатели на клуба, за да не се стигне до по-сериозни проблеми при разпространението на коронавируса.


 "При тази ситуация, това не е моето, това просто е по-разумното мнение. От всички, които говорихме вчера, само аз давам пари, всички останали получават. Оттам са различията, говори се за продължаване май-юни, как се случва това?! Никой не знае кога ще свърши това чудо. Какво да се продължава, пред кого?! Чужденците плачат, искат да си ходят," коментира ситуацията Георгиев.


 "Опитах се да обясня вчера, но всички скочиха срещу мен, все едно се опитвам да правя преврат. Безотговорни хора. Не става дума за АКО, то трябва да се прекрати всичко."


 "Готови са останалите отбори да играят с децата. Другото било в ущърб на баскетбола. А ние не мислим за здравето. Аз съм отговорен човек. И аз искам да продължаваме, но имам глава на раменете си."


 Според инж. Георгиев, НБЛ трябва да спре, а като крайно да се вземе класирането към настояща дата. "Това отлагане не е в полза на никого. 2/3 от първенството се е изиграло, какво повече, има си класиране, каквото е - такова. Трябва да се вземе решение, ние нищо не печелим от тази лига, нямаме приходи от нея, че да настояваме за друго."


 "Никой няма да бъде ощетен в Рилски спортист. Всичко ще бъде изпълнено по договорите. Ние си отговаряме за играчите. Затова искаме и да ги освободим, за да не тежат после здравословно на съвестта ни, ако не дай си Боже, нещо се случи. Треньорите в школата също ще бъдат подсигурени. Който си е плащал данъците редовно, осигуровките, няма да има проблем сега."