След дълго обмисляне на ситуацията инж. Петър Георгиев е взел решение да остане в българския баскетбол, обяви самият той пред Sportal.bg. Президентът на Рилски спортист ще продължи да изпълнява длъжността си, посочвайки това, че не може да остави всичко, което е правил в рамките на над 30 години за баскетбола в Самоков.


 


“Най-вероятно ще остана. Не мога да оставя всичко, което съм правил 30 години, на вятъра. Най-вече ми е заради децата и треньорите. Това е градено нещо, което в България го няма - момчета и момичета от минибаскетбол до мъже и жени. Ако ми посочите един друг такъв клуб, който се поддържа само от един човек…”, сподели Георгиев относно финалното си решение.


“Набелязал съм треньор, като до 10 август ще се финализират нещата с него”, заяви Георгиев по отношение на Рилски спортист. “Също така търся двама-трима играчи. Иначе с повечето състезатели имаме договори. Основните играчи ги има. Това също е една от причините да остана, тъй като договорите им са двугодишни. Да ги оставя на средата…”, добави той.


Както е известно, Георгиев остана изключително недоволен от съдийството по време на полуфиналната серия с Черноморец през миналия сезон. Още тогава той заяви, че ако реферите не понесат наказания за решенията си по време на мач №4 от серията с “акулите”, той ще спре да се занимава с баскетбола. След края на кампанията неговата оставка като председател на НБЛ бе приета.