Васил Божков ще прецени дали "Левски" ще има нов собственик. Това обяви треньорът на баскетболния клуб "Левски Лукойл" Константин Папазов пред репортери на стадион "Георги Аспарухов".


 "Това зависи единствено и само от добрата воля на г-н Божков", каза Папазов.


 Според вестник "Труд" баскетболният треньор ще стане приносител на акциите на клуба, като е провел разговор с Божков. Бизнесменът с интереси в хазарта е свързан със собствеността чрез приближения до него Георги Попов (притежател на 87% от акциите). Фирми на Божков осигуряваха издръжката на "Левски" в последната година.


 Божков и Попов са извън България, като са с повдигнати обвинения от прокуратурата.


"Казах преди седмица на среща на представителите на феновете на "Левски", че наистина съм готов да отида до Дубай, за да се срещна с г-н Божков и да го помоля да прехвърли акциите, ако няма да има възможност да издържа "Левски". Той е много интелигентен човек, убеден съм, че не иска да фалира този клуб, на който и той е фен", обясни Папазов пред "Спортал".


 "Дневник" потърси баскетболния треньор, който не отговаря на мобилния си телефон.


 Дни по-рано изпълнителният директор на клуба Павел Колев отрече да се водят преговори за нов собственик или прехвърляне на акциите на сините.


 През деня Папазов се срещна с изпълнителния директор на клуба Павел Колев. На срещата присъстваха председателят на Националния клуб на привържениците (НКП) Степан Хиндлиян, лидерът на фен фракцията "София-запад" Любомир Костадинов и председателят на сдружението "Сини сърца" Илия Христов.


 Те поднесоха и венци по повод 77-ата годишнина от рождението на клубния патрон Георги Аспарухов.


 Пред присъстващи репортери Павел Колев отказа коментар.