Кметът Иван Гавалюгов подписа договор с Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, представляван от Зорница Русинова – зам.-министър и ръководител на УО, чрез който Община Ботевград получава финансиране по Компонент 3 на проект “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания” по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.


По Компонент 3 Община Ботевград, в партньорство с Община Мирково, ще наеме персонал за предоставяне на услуги по домовете на възрастни, хора с увреждания и под карантина за справяне с извънредната ситуация. Наетите служители ще доставят лекарства, хранителни и други продукти от първа необходимост със средства на потребителите. Хората в нужда могат да получат съдействие и в заплащането на битови сметки или заявяване и получаване на неотложни административни услуги.


Реализацията на дейностите по проекта ще започне до няколко дни и ще се изпълнява до 31.12.2020 г. Ограничението е свързано с целта на компонента, който ще подкрепи нуждаещите се по време на пандемичен взрив на заболяването от COVID-19. Проекта е на стойност 280 425 лв.. По него ще бъде предоставена социална услуга на повече от 176 лица.