Президентът на Рилски Спортист Петър Георгиев даде интервю пред БНТ, в което говори за спирането на сезона в НБЛ, решението да се счита класирането от миналия сезон и още теми.

"Специално това решение не е справедливо. Не че ние в този момент въобще мислим за европейски турнири, както някои други хора, които мислеха и да продължават първенството въпреки тази ужасна ситуация, в която се намира целият свят"

"Решението е безпринципно, миналият сезон си е минал сезон. Играли са едни играчи, едни отбори, не би трябвало да има някаква връзка, защото тази година в България е имало първенство, играло се е, давали сме пари, имало е сериозни мачове. Това за мен е абсолютно безпринципно, но пак казвам, че това не е най-важното, което се случва в българския баскетбол"

"Единствената държава, която взема класирането от предния сезон, е Австрия. Всички останали държави, които са прекратили първенствата, или нямат шампион, или се взима временното класиране, което е до момента"


"Нашата цел никога не е била да ходим в Европа. Всички български отбори, които участват в европейските турнири до момента, не са направили кой знае какво чудо, напротив, показваме нашето състояние на баскетбола в България, което не е едно от най-добрите в Европа за разлика от преди много години"

"Предложението на федерацията за точка 1.4 беше утвърждаване на ранглиста за участие в европейските турнири, която съответства на временното класиране в НБЛ към 13 март 2020 г. И след като господин Папазов се намеси тази точка беше тотално образувана и оттам се стигна до гласуване"

"Аз мисля че половината бяха зависими от господин Папазов. Той е добър артист, добре комуникира с обществото. Знаете, че неговите възможности са не само в баскетбола, той има много по-големи амбиции извън баскетбола, за което го поздравявам"

"В никакъв случай няма да водим никакви дела. Пак казвам, че това е безпринципно решение... За нас никога не е било фиксидея да съдим федерацията. За нас баскетболът е кауза, която аз спонсорирам от 37 години"