Една от причините, заради която Димитър Димитров няма да стъпи повече на "Герена" е, че като треньор на Нафтекс е продал на Левски допингиран футболист. Заради това и адвокат Батков отказал въобще да обмисля варианта с връщането на Херо с думите: "Да бе, да, та всички да станат като Сърмата". Халфът Георги Сърмов пристигна в "Подуяне" през 2006 година със статут на проектонационал, след като Левски брои на бургазлии за него 300 000 долара. Тогавашният наставник на "сините" Станимир Стоилов гарантирал пред ръководството, че Жоро веднага почва да играе, за да се превърне в заместник на Даниел Боримиров. При медицинските прегледи на младока обаче лекарите на Левски изпадат в шок, тъй като откриват в Сърмов цялата Менделеева таблица! Мъри е ужасен от нивото на допинг и е категоричен: "Ще го пускам по малко само в мачове, в които няма допинг-контрол. Иначе ще станем за срам".

6 месеца трябват на алхимиците на "Герена", за да изчистят Сърмата от лошата гарнитура, а през този период той записва едва четири мача - двете профсъюзни гостувания на Марек и Родопа и протоколните домакинства на Ботев и Берое. Не е нужно да се уточнява, че и на четирите срещи няма допингконтрол. За проблема "Сърмов" все още могат да се намерят доказателства на "Герена" от данните в неговия картон.

Бургаската "зестра" и досега дава отражение на здравето на Сърмов. Миналия шампионат лекарите се видяха в чедо да установят какво му е, дори на лагера в Австрия халфът бе поставен в местна клиника за три дни на системи, за да се разбере откъде са тези проблеми на кръвта му. Както е известно, засега единственият хванат с допинг футболист е точно от Нефтохимик - "синът" на Димитър Димитров Илия Груев.