Президентът на БК Балкан Михаил Михайлов отговори лаконично на въпроса на сайта по повод излиянията на Тодор Стойков след четвъртия мач от полуфиналната серия между Балкан и Левски Лукойл. „Не мога да коментирам човек, който няма никаква длъжност в отсрещния клуб. Той е един пълномощник, никакъв не е там.“, заяви пред Sportal.bg Михайлов.


Той коментира и треньорската позиция в тима на „зелените“, която ще остане свободна след мачовете за 3-4- място в Националната баскетболна лига.


„Сезонът не е свършил, но слухове винаги има. Като свърши ще седнем, ще обмисляме и ще преценим какво ще правим напред и как точно ще процедираме. Сега нито мога да кажа кой ще е треньор и защо трябва да бъде той треньор.“


Михайлов коментира и настроението в отбора след отпадането от борбата за титлата и даде своята прогноза за разпределението на местата в баскетболното първенство след финалите.


„Когато искаш да станеш първи, винаги има разочарование. Не сме най-щастливите, но гледаме напред и продължаваме. Няма да е последната загуба в живота ни, осъзнаваме го. Но действително отборът ни има потенциал и можеше да играе на финал.


Когато селектирахме отбора заложихме на основа от български момчета. Подходихме от чисто човешки план, защото на тези момчета миналата година кариерата им беше прекъсната от ковид и ние искахме просто да създадем едно ядро от български национални състезатели. Аз се радвам какво направихме, просто имахме малшанса да не можем да ги използваме пълноценно. Първият ни плеймейкър Станимир Маринов беше тежко контузен и това беше много, много голям удар за нас. Всички знаем какви са възможностите му, всички знаем какво той може да покаже. Когато останеш без водещата си фигура, нормално е да страдаш. И ние страдахме доста дълго без него. Той не е играл 1 година баскетбол. Като се събере контузията, лятото и ковид...малшанс, какво да кажа.


Относно прогнозата ми, прогнозирам титла за Рилски и бронз за Балкан.“, завърши президентът на Балкан.