„Демократична България“ регистрира листата си за София област. Водач отново е д-р Александър Симидчиев, на седмо и дванадесето място са ботевградчаните Кристина Касабова и Недялко Пешев


Д-р Александър Симидчиев е специалист по белодробни болести, вътрешни болести и здравен мениджмънт. Работи в Централна клинична болница при Медицински институт на МВР в София, началник на отделение по Функционална диагностика. Медицински директор е и на Центъра по електронно и дистанционно обучение при Медицински университет в Пловдив. Почетен член на Клъстера за дигитално здравеопазване. Има активна позиция по темата за опазване на околната среда като председател на Сдружение “Въздух за здраве” и като член на неформалната мултиекспертна група за климатични промени. Бил е главен лекар в една от най-големите фармацевтични компании в Канада. Кандидат от гражданската квота. Той придоби популярност като критик на здравните власти в управлението на пандемията от коронавирус. 


Ботевградчанката Кристина Касабова е учителка и е отдадена на различни каузи, свързани с деца. Вярва, че към всяко дете, независимо дали е в училище, в институция или вкъщи, трябва да има подходящо отношение, подход и желание заедно с децата да вървим напред. Член е на „Да, България!“.


Кристина е завършила Предучилищна и начална училищна педагогика и Актьорско майсторство за драматичен театър. Тя е активен гражданин, участващ в протестите, настояващи за компенсация на некласираните деца в детски ясли и градини.


Кристина мечтае за уютни училища, за засилване на приобщаващото образование спрямо индивидуалните потребности на всяко дете. Тя ще работи за достъп до STEM среда във всяко училище и качествени спортни терени, за изграждане на здравословни навици и начин на живот.


Ето и цялата листа на „Демкратична България“:


1 Александър Димитров Симидчиев


2 Грета Борисова Ганева


3 Васил Петров Зашкев


4 Николай Янков Сиджимов


5 Стоян ЯворовЧакалов


6 Цветелина Вельова Вельова


7 Кристина Николаева Касабова


8 Христо Петров Николов


9 Велислав Димитров Йотов


10 Радослав Борисов Костадинов


11 Йонко Димитров Димитров


12 Недялко Симеонов Пешев


13 Елена Саньова Чумпова


14 Андрей Александров Андреев