От няколко дни текат ремонтните дейности по спортно-тренировъчното игрище (Герена) до зала „Арена Ботевград“. Те се извършват от общинското предприятие БКС. Първо ще се отнеме горния слой на терена, след което ще бъдат изградени дренажна система и изравняващо покритие. Изкуствената тревна настилка ще се достави и монтира от софийската фирма „Азимут спорт“. Ремонтните дейности ще са на стойност 325 000 лв. Средствата се отпускат от общинския бюджет със съгласието на местния парламент. 


Целта е да се изгради модерно тренировъчно игрище с покритие от изкуствена трева, позволяващо да се ползва през цялата година. С реализация на ремонта ще се подобри състоянието на спортната база в общината, ще се създадат по-благоприятни условия за провеждане на спортни занимания и тренировки. 


Както вече сме Ви информирали, футболното игрище се използва около 9 месец в годината от спортните клубове по футбол, деца, младежи, жители на Ботевград, от любителските и аматьорските футболни отбори в града. Към настоящият момент състоянието на игрището е изключително лошо. Липсва дренажна отводнителна система, няма наклони за повърхностно отводняване. Покритието на терена представлява тревна настилка, която е неравномерна. През влажните месеци се наводнява и не може да се ползва по предназначение.