Баскетболистите на Балкан ще изиграят петия си мач от група А на Балканската лига. Негов съперник във вторник от 19.00 ч. в Арена Ботевград ще бъде лидерът в групата Апоел Галил Елион, който е с 5 победи в петте си срещи. Днес ще се срещнат четвъртият в НБЛ и четъртият в израелската Уинър Лийг.


Преди този мач Балкан е на второ място с 3 победи и едно поражение. То е именно срещу днешния му съперник в първия мач от регионалната надпревара при гостуването в Израел с 56-45. Тогава зелните направиха много лошо начало, като загубиха първата четвъртина с 24-6. В този мач единственият от Балкан с двуцифрен актив от 12 точки бе Дерик Маркс.


Апоел Галил Елион се представя силно е в първенството на Израел. Той заема четвъртото място с баланс от 6 победи и 4 загуби. Последното му поражение бе в неделя, когато отстъпи като домакин пред участника в Евролигата Макаби Тел Авив с 84-88 след продължение.


Преди мача с Макаби Тел Авив Апоел Галил Елион загуби и от познатия на ботевградската публика от двата възлови мача  с Балкан преди години от турнира на ФИБА Къп - Апоел Холон, с 68-80. Галил Гилбоа и Холон са с еднакъв актив от 6 победи и 4 поражения, но третото място е за тима от Холон.


Миналата седмица Галил Елион привлече опитния атакуващ гард - бившия национал на Израел Карам Машур. Той не игра в неделя срещу Макаби, но е в групата за мача с Балкан.