Ремонтните дейности в болницата продължават на третия етаж, където ще се помещават гинекологичното отделение и клинична лаборатория. Подменени са всички инсталации, включително и за подаване на кислород, извършен е монтаж на гипсокартон, подменена е и дограмата, направени са връзки с горния етаж.


На 95 на сто е готово отделението по вътрешни болести. Остава да бъдат монтирани газовите котли и да се подаде електричество. Мебелите също са поставени, на трити март ще бъдат доставени шкафчетата и леглата, за които наскоро Общинският съвет даде съгласие Община Ботевград да отпусне средства от собствени приходи. Също със средства на Общината са закупени нови ротаметри – устройства, които ще бъдат включени към кислородната инсталация. Такова устройство ще има към всяко легло, както вече сме информирали. 


За извършване на ремонта в болницата, фирмата-изпълнител на проекта се е запасила със строителни материали, видя наш репортер. 


Между другото вчера МБАЛ Ботевград получи дарение. Общинският съветник Дамян Маринов достави десет нови офис стола, необходими за медицинския персонал на лабораториите. Той сподели, че е разговарял с управителя на болницата – Орлин Цветков, който е изтъкнал нуждата и от такива столове, тъй като към момента се използват стари и неудобни.