Небойша Видич е четвъртият чуждестранен специалист, който печели златен дубъл в баскетболното ни първенство. Сърбинът изведе Балкан за втори път в кариерата си до титлата в НБЛ. Неговият тим срази Рилски спортист с 3:1 във финалната серия и се завърна на върха в България.


“За мен това е защита на титлата, тъй като не бях тук в последните два сезона”, каза след триумфа Видич. Под негово ръководство “зелените” ликуваха със златните медали и през 2019-а, когато надделяха над Левски Лукойл на финала.


Преди сърбина само още трима чужденци са печелили повече от веднъж титлата в България. Първи това прави Миле Протич. Той извежда Левски до първото място през 1993 и 1994, когато в състава на “сините” са редица легенди, сред които Георги Младенов, Любо Минчев и Тони Дечев.


Вторият сърбин, който има две титли у нас, е Йовица Арсич. Под негово ръководство Лукойл Академик взема златото през 2010 и 2011. Марин Докузовски пък е единственият, който може да се похвали с три титли в първенството ни. Македонецът извежда студентите до първото място през 2006, 2007 и 2012.