В Ямбол също не пестят усилия относно окомплектоването на състава. „Жълто-сините“ се сдобиха“ с още две нови имена, като по този начин новите попълнения това лято се увеличиха до шест. Това са Стилиян Иванов и Аристидис Папатеодору. Новината бе обявена от старши треньора Александър Алексиев пред Superbasket.bg. Двамата ще се изявяват в състава на тима от Града край река Тунджа през следващия сезон.


 Иванов идва от Хебър Пазарджик, където игра през миналата кампания. Бившият младежки национал бе сред най-добрите в редиците на отбора от Пазарджик. Гардът остави на сметката си средно по 7.4 точки, 2.3 борби и 2.0 асистенции за общо 27 мача във всички турнири на ББЛ А група.


Това ще бъде втори период за 24-годишният баскетболист в Ямбол. Преди това той игра за съответния тим от 2014 до 2021 година. Досега 191-сантиметровият плеймейкър се е подвизавал още в Шумен и в третия отбор на ямболии.


Папатеодору прекара миналия сезон в Шумен, но ролята му бе по-скоро второстепенна. Крилото носеше екипа и на втория отбор на шуменци в ББЛ А група. 20-годишният играч помогна за спечелването на среброто във втория ни ешелон. През миналия сезон 202-сантиметровият баскетболист навъртя средно по 3.0 точки и 3.4 борби за 30 двубоя с „жълто-зелените“ във всички турнири. Арис има още периоди в Балкан и Ънстопабъл, както и във втория тим на ботевградчани.