До този момент 25 сдружения на собствениците са подали заявления до Община Ботевград за финансово подпомагане на подготвителните дейности, във връзка с кандидатстването на жилищните им сгради по процедура за енергийно обновяване по Националния план за възстановяване и устойчивост. Както сме информирали, периодът за подаване на документи в деловодството на общината започна на 03.01.2023 г. и ще продължи до 27.01.2023 г. (вкл.).


„Събираме заявленията от сдруженията на собствениците за финансово подпомагане до 27 януари. След тази дата комисия ще разгледа всички документи и ще направи съответното класиране по обявените критерии. Тогава ще видим дали ще стигнат отпуснатите с решение на Общински съвет - Ботевград, финансови средства и ако е необходимо - гласуването на нови. Всеки ден постъпват заявления, интересът от собствениците на жилища е разбираемо голям.“ – каза кметът  на общината Иван Гавалюгов на днешния брифинг с местните медии.


От общинската администрация припомнят, че консултациите, които служителите на общината дават на сдруженията, не са спирали и се провеждат всеки ден по график.