На Общото събрание на БК Балкан кметът Иван Гавалюгов взе думата, но не като кмет на община Ботевград, а като редови член на Общото събрание на клуба. Ето на какво наблегна той.


 "Поздравявам Сашо Везенков за избора му за председател на Управителния съвет на БК Балкан. Когато бе в друг клуб, убеден бях, че ще се завърне в родния Балкан.


Желанието ни е Балкан да стане клуб със стройна организация. В последните години имаме поне десет титли при подрастващите, две при мъжете. Но все още сме далеч от такава организация, която да ни доближи и изравни с клубовете от средно европейско ниво. Все още не сме създали баскетболисти, които да бъдат ядро на мъжкия отбор, а и на българския баскетбол.


Клубът си поставя три основни цели. Първата е масовост - в момента с баскетбол се занимават повече от 150 деца и юноши. За целта имаме всички необходими условия и ресурси.  Втората цел е високото спортно майсторство, което означава да произвеждаме състезатели както за мъжкия отбор, така и за националния. Да показват присъствие в международния календар. Третата цел, разбира се, е, да продължаваме да радвяме баскетболната общественост.


От миналата година възобновихме женската част, макар и само с един отбор. Желанието ни е да продължим да го развиваме и с други формации, от които да бъде съставен и женски отбор.