Президентът на Тотнъм Даниел Леви отправи остри критики към Димитър Бербатов заради неговото решение да напусне клуба и да премине в Манчестър Юнайтед.

Според Леви, Тотнъм е направил Бербатов известен, а той се отнесъл с неуважение към клуба. Българинът отказал да играе за Тотнъм срещу Съндърланд и Челси, с което разбил атмосферата в съблекалнята и е причина за слабия старт на "шпорите" във Висшата лига този сезон.

"Той отказа да играе в два мача за нас, с което оказа пагубен ефект върху атмосферата в съблекалнята. Още преди година този играч искаше да напусне клуба. Бяхме много разочаровани", каза Леви пред английските медии.

"Доведохме Димитър Бербатов в нашия клуб в момент, в който и Манчестър Юнайтед се интересуваше от него. Той реши да избере нашата оферта, ние инвестирахме много пари в него, никой дори не беше чувал за Бербатов, преди да го привлечем при нас", коментира още Леви.

"Бербатов не се отнесе с уважението, което нашият клуб заслужаваше. Ние го поставихме на футболната карта, той е уникален играч. Той подписа дългосрочен договор с нас и трябваше да остане", продължи президентът на Тотнъм.

"Имах толкова много разговори с него. Той постоянно казваше, че има амбиции да играе за Манчестър Юнайтед и тук не ставаше въпрос за пари. Предложихме му нов договор, но той дори не искаше да чуе за това", завърши Даниел Леви.