Инженер Петър Георгиев даде яснота относно съдбата на Рилски спортист през следващия сезон. Президентът на самоковци отбеляза, че все още не е известно кой ще наследи треньорския пост след напускането на Людмил Хаджисотиров и дали ще участват в европейските клубни турнири. Пред Superbasket.bg той заяви, че към този момент не мисли за баскетбол и повече информация за ситуацията при „скиорите“ ще има в началото на август, като не пропусна да отправи поредна доза критики към Българската федерация по баскетбол.  Ето какви бяха думите на Георгиев:


 „Все още нямам решение относно ситуацията в отбора, защото реших един месец въобще да не мисля за баскетбол. След като приключи той, ще видим накъде ще духат ветровете. Повече информация ще има най-вероятно в началото на август. Знам, че ако се откажа от баскетбола в Самоков, това ще е катастрофа, защото над 300 деца всяка година тренират баскетбол. Ако проверите отборите при момчета и момичетата колко куп и медали са взели тази година, просто ще видите, че няма такъв клуб в България. Също така около 12 треньори ще останат без работа, което е много тежко. Много е лошо да останеш без работа в днешно време.


 „Що се отнася до ситуацията в българския баскетбол, всичко си върви по-стария път и никой не взима никакви мерки да се оправят нещата. Това съм го установил в последните 30 години. Няма да съм човекът, който ще оправи баскетбола в България“, допълни той.


 „От 1 август ще говорим по-подробно за баскетбол, дано дотогава някой от федерацията ме потърси, за да чуе това, което мисля. Ако искат нещата да се подобрят, това може да се случи, но явно на хората там им е по-лесно да си живуркат и да чакат да падне небето. Цял живот мисля и давам пари за баскетбола, за разлика от други, които живеят от него. Разликата е доста голяма“, подчерта Георгиев.