МИР Ботевград представи кандидатската си листа в Скравена. Предизборното събитие се състоя в салона на НЧ “19 февруари“. Най-напред думата бе предоставена на водача на листата и кандидат за кмет на община Ботевград Иван Гавалюгов, за да представи онагледен отчет за изпълнените обекти в селото през мандат 2019 – 2023 год. Едновременно с това той акцентира и върху основните приоритети в своята програма за развитието на населеното място.  


Общият размер на инвестициите, които Община Ботевград е вложила в село Скравена през изминалия мандат, възлиза на близо 3 000 000 лева. Най-големият проект, който бе изпълнен, е за подмяна на водопроводната мрежа с дължина около 11,5 км. Покрай подмяната на водопровода беше изградена канализация по улиците, които нямаха такава, припомни Иван Гавалюгов пред присъстващите избиратели. 


Кандидатът за кмет пое ангажимент, ако отново получи подкрепа, в Скравена да започне поетапно пресфалтиране на улиците и ремонт на тротоарите. По негови думи другият съществен проект, по който се ремонтира площадното пространство, ще приключи преди 2 юни 2024 година. 


Ремонт на читалището, саниране на училището, подмяна на уличното осветление с енергоспестяващи лампи, облагородяване на зелени пространства, изграждане на нови детски площадки и спортни игрища – това са част от задачите, които Иван Гавалюгов си поставя за развитието на Скравена през следващия мандат.   


Кандидатът за кмет на Ботевград предостави думата на настоящия кмет на селото – Методи Драганов, който не се кандидатира за следващ мандат. Той припомни някои от дейностите в селото, реализирани с дарения и доброволци. Една от тях е подмяна на покрива и улуците на манастира в местността “Баткун“. 


Драганов сподели с присъстващите, че остава неразрешен проблемът с незаконните сметища, “тъй като всеки район в селото си е създал такова“, както и с почистването на гробищния парк, в който има много изоставени и обрасли гробове. 


Методи Драганов със задоволство отбеляза, че заедно с Иван Гавалюгов са успели да се преборят за запазване на стария път между Ботевград и Скравена.  


Присъстващите жители на селото имаха възможност да отправят въпроси към кандидата за кмет на Ботевград. Как ще бъде решен проблемът с бездомните кучета, какъв е редът за получаване на съд за отпадъци, как ще се процедира с почистването на гробищния парк  - това бяха част от отправените питания.


Събитието завърши с кратка фолклорна програма с участието на танцов състав “Радост“. 


МИР - Ботевград ще участва с №63 в бюлетината на Местните избори на 29 октомври 2023 г.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!