На 26.11.2023 г. се проведе четвъртият турнир от веригата лекоатлетически състезания за деца Дарко къп. Организатори на турнира бяха „Дарко Тийм“ с Председател спортния журналист Димитър Тасев. Той, заедно с друг спортен журналист Петър Бакърджиев, бяха и водещи на турнира, който беше отразен и в спортните новини на БТВ. Надпреварата беше най-масовата спортна проява за деня в София, като в него участваха над 450 деца във възрастови групи 2010-2019 г. За загрявката на първите няколко възрастови групи се грижеха треньорите на „Дарко Тийм“, като най-активен беше техният талисман - пчелата Дарко.


Въпреки тежките пътни условия, родители и състезатели със зъби и нокти стигнаха до софийската зала „Асикс Арена“, за да могат децата да пожънат успеха от тежките тренировки.


Първа на пистата излезе най-малката представителка на клуба - Савина Михайлова, родена 2015 г., която, с резултат 10:76 сек. и първа в серията с голяма преднина, за малко не успя да се нареди в топ 3. Това беше първо състезание за нея и покоряването на върхове тепърва предстоят.


Втора, също за първо участие на пистата, излезе Даниела Иванова, родена 2014 г., която записа резултат 10:54 сек. и беше трета в една от най-силните серии, като и при нея липсата на опит и притеснението попречиха за по-доброто ѝ класиране.


Следваше участието на „старите кучета“ - Джордж Мира, роден 2014 г. и Калоян Ганев, роден 2013 г. 


Джордж загатна в предходното си участие на турнира GO KIDS, че ще бъде от факторите в неговата възрастова група, но падането на състезателния номер тогава му попречи да се качи на почетната стълбичка. Днес беше неговият ден и със самочувствие, много добра постановка и развитие на бягането с резултат 9:71 сек. завоюва бронзовия медал.


Последен за деня на пистата излезе черешката на тортата от подрастващата група - Калоян Ганев. Многократен медалист, доказан състезател и измъкващ победите в последния момент, с резултат 8:61 сек., той завоюва златния медал. Калоян има много голям потенциал. През сезон 2024 г. той влиза в първата възрастова група, имащи право на участие в състезанията от ДЛОШ на БФЛА и очакваме предни класирания, въпреки че ще участва с деца, по-големи от него с две години.


Всички деца се представиха отлично, това е атестат за добрата работа на треньорския екип - Веселин Божилов и Светослав Цветков, както и подобряващите се условия за провеждане на тренировки. С желанието, хъса и постоянството, което имат малките Лъвчета е сигурно, че те ще жънат много успехи и най-важното - ще изградят характер и навици, които ще им бъдат от полза в живота!