На 10.12.2023г. се проведе последният за годината турнир от веригата GO KIDS, в който участие взеха над 750 деца. Спортен клуб по лека атлетика (СКЛА) „Лъвски скок“ този път участва с едно дете, защото здравословното състояние на другите състезатели не им позволи да премерят сили за последно за тази година в състезателна обстановка.


Калоян Ганев, който е роден 2013 г., беше записан за участие в три дисциплини, 60 метра гладко бягане, дълъг скок и 600 метра. В първите две дисциплини той е абониран медалист.


На 60 м. Ганев стартира много добре, но нещо в бягането не беше наред и остана трети с резултат 6:13 сек. Оказа се, че е получил лека контузия и решихме да продължим с дългия скок, която е по-силната му дисциплина. Въпреки болките той успя да запише не лош резултат от 3,95 м. В последния опит обаче го изместиха от бронзовата позиция и той остана пети в дисциплината.


С оглед на влошаващите се резултати и техника на състезателя, от клуба са преценили, че няма нужда да се рискува и прекратили участието му в последната дисциплина 600 м., от която все още Калоян няма официален резултат.


До края на годината следва възтановяване и подготовка за сезон 2024 г., където отново очакваме медали, а защо не и титла в новата възрастова група.