Шампионът на България ЦСКА направи нова грешна стъпка към защита на своята титлата, след като не успя да победи Локомотив (София) при гостуването си в "Надежда" и срещата завърши 1:1. Червените първи успяха да откриет резултата чрез Здравко Лазаров, който вкара в 45-та минута. Столичните железничари успяха да изравнят в 62-та минута чрез Балдовалиев, който реализира с глава след центриране от ъглов удар.

Срещата бе доста оспорвана, но в крайна сметка за равенството повече трябва да съжалява Локомотив, който в последната секунда на двубоя за малко да отбележи победен гол, но бранителят на ЦСКА Иван Иванов изчисти шут на Шпишич от голлинията.

Двубоят започна по-добре за гостите от "Борисовата градина" и още в 8-та минута те можеха да отбележат гол. Тогава червеният капитан Тодор Янчев изведе отлично Здравко Лазаров, нападателят изстреля истински снаряд към вратата на домакините, но за негово нещастие топката нацели напречната греда. Този малшанс не отчая армейците и те продължиха да доминират на терена, но две груби индивидуални грешки в защита за малко не им костваха твърде скъпо. Първо, в 22-та минута отбраната на гостите остави непокрит нападателя на Локо Балдовалиев, който от 23-24 метра нацели напречната греда. В 29-та минута отново Балдовалиев пропиля изгодна ситуация, за да дойде продължението на първата част когато за пореден път македонецът бе оставен непокрит в наказателното поле на ЦСКА, но ударът му от 6 метра бе като по чудо спасен от Беконо.

Така Балдовалиев изпусна да изравни резултата, който бе открит от Здравко Лазаров В 45-та минута. Електричката получи пас от Йордан Тодоров, освободи се добре от Ваня Дзаферович и с елегантен удар покрай стража на домакините Бонджулич вкара единствения гол за ЦСКА.

В това първо полувреме задължително трябва да се спомене и положението в 37-та минута, когато шут от пет метра на Балдовалиев се отби в ръката на Иван Иванов. Домакините скочиха за дузпа, но Ристосков подмина ситуацията. В последствие скандалният рефер реши на няколко пъти да компенсира, с което вбеси щабовете и на двата тима.

През втората част игачите на ЦСКА решиха, че са спечелили срещата и тотално отстъпиха инициативата на своя съперник. Съвсем очаквано и напълно заслужено Локомоти Сф успя да изравни чрез десния си бек Бандаловски в 62-та минута, а до края на двубоя столичните железничари имаха няколко реални възможнвости дори да направят пълен обрат.