"Движението през прохода "Шипка" е без ограничения, но шофьорите трябва да карат със съобразена скорост при зимните условия", съобщи за Дарик инж. Беньо Маринов от „Областно пътно управление” - Стара Загора. Пътната настилка на "Шипка" е заснежена, а на места и заледена, но тези участъци са опесъчени. Видимостта там е добра, температурата е минус 4 градуса.

На "Хаинбоаз" пътната настилка е мокра от топящия се сняг, предупреждават още от „Областно пътно управление”. Видимостта е добра, а температурата е минус 1 градус. Движението на Прохода на Републиката също е без ограничения, но при зимни условия.

На автомагистрала "Тракия" и в останалата част на Старозагорска област пътят е сух, видимостта е добра, а температурата е 4 градуса и движението е без ограничения.

Междувременно стана ясно, че няма населени места в страната без телефонни връзки или с прекъснато водоподаване, съобщават от Министерството на извънредните ситуации. В някой населени места има проблеми с електроснабдяването но аварийните групи работят по отстраняването на повредите.

В много селища аварийните екипи са отстранявали паднали клони и дървета, висящи ламарини и билбордове. Спасителните групи са участвали в 180 спасителни операции вследствие от силния вятър и снеговалежот последното денонощие. През нощ температурите ще паднат доста под нулата особено в районите със снежна покривка, бъдете внимателни, не излизайте без подходящи дрехи и обувки.