Нормализира се пътната обстановка в страната след обилните снеговалежи. Всички проходи са отворени за движение. Републиканската пътна мрежа в страната е проходима при зимни условия. Това каза за Дарик Дончо Атанасов, директор „Оперативен контрол” в Националната агенция „Пътна инфраструктура”.

Пътищата в Габровска област са проходими при зимни условия, продължава обаче да е затворен проходът Шипка заради навявания от южната страна. До всички населени места в областта са доставени необходимите хранителни продукти, съобщи директорът на Гражданска защита Митко Астарджиев. На някои места се е наложило използването на високопроходими автомобили. Няма нарушено водо- и електрозахранване. 3 камиона, единият от които натоварен с дърва,  и един микробус, превозващ провизии, са заседнали между дряновските села Гостилица и Буря. Организира се изтеглянето им, което обаче ще стане най-рано утре, тъй като са необходими тежки машини от Велико Търново.

Няма населени места без ток в област Шумен, информират от Областния съвет за сигурност. Авариите във всички села, които днес бяха без електричество, са отстранени. Главните пътища от област Шумен са почистени. Продължава работата по второкласната и третокласната пътна мрежа, където работят около 50 специализирани автомобила за снегопочистване. Движението през Ришки проход се осъществява при зимни условия, без въведени ограничения.

Все още няма достъп до четири села в Руенския балкан, съобщи за Дарик кметът Дурхан Мустафа. По пътната мрежа до Рожден, Рудина, Мрежичко и Топчийско има двуметрови преспи.В четирите откъснати села има електричество и вода, достъпът до тях обаче е невъзможен. Заради силния вятър изриването на преспите е невъзможно, освен с роторен снегорин, уточни кметът Мустафа. В Бургаска област всички пътища са проходими при зимни условия, затворен е само Дюлинския проход.

Около 20 селища в Плевенска област все още са без ток, съобщи областният управител Цветко Цветков. По-голямата част от тях нямат и вода, но най-тежка е ситуацията в общините Никопол, Гулянци и част от Долна Митрополия. При непрекъсната и пълна мобилизация работят екипите на ЧЕЗ и „Гражданска защита”, които се опитват да отстранят повредите. За подкрепа на аварийните екипи са пристигнали бригади от Монтана и Троян. До довечера се очаква да бъдат възстановени основните далекопроводи, а до утре вечерта да бъде пуснат тока и водата, уточни Цветков. Според областният управител, всички пътища в областта са пробити, отстраняват се затруднения по пътя Чомаковци-Еница. По думите му спасителните екипи ще осигурят възможност учениците да тръгнат на училище от понеделник.

Със заповед на кмета на Вършец е отменено бедственото положение на територията на общината, съобщиха от пресцентъра на Министерството на извънредните ситуации.

Отворен е пътят  Силистра - Средище - Добрич, съобщиха от Областното пътно управление в Силистра. Движението бе спряно снощи заради снегонавявания и се използваше обходен маршрут.

Справка от Областното пътно управление показва, че всички главни пътища в Силистренска област са проходими при зимни условия. Почистена е и третокласната пътна мрежа. От  Областния комуникационно-информационен център в Силистра съобщиха, че в Крайдунавска Добруджа няма селища без ток и вода.