Това каза за botevgrad.com управителят на МБАЛ д-р Филип Филев. В момента текат довършителни работи в някои от отделенията, но това не пречи на функционирането им. Най-важното е, че парното работи – допълни той.

В Детско отделение санитарните помещения са изцяло подновени. То разполага и с изолационна стая, съгласно изискванията на РИОКОЗ. Почти готово е помещението, отредено за занималня на хоспитализираните деца. Детско отделение има 14 легла – обясни пред наш репортер главната сестра Златка Лазарова.

В Родилно отделение също ремонтните дейности са към своя край. Предвижда се до края на днешния ден да бъде монтирано оборудването в оперативната зала. “ВИП стаи за родилки няма да има, защото ВИП е цялото отделение” – каза шефът на Родилното д-р Френгов.

Основният проблем в болницата на този етап е, че персоналът не е получил заплатите си за септември и октомври. Средствата, които постъпват по клинични пътеки, не стигат за възнаграждения. “Болниците продължават да работят по Националния рамков договор от 2006 год, а цените на клиничните пътеки не са актуализирани от 2005 год. Има увеличение с 10 на сто на някои от медицинските дейности, но то не е достатъчно, за да покрие разходите за лечение на болните. Направете сметка от 2005 год. насам с  колко са повишени цените на хранителните продукти, горивата, лекарствата., а цените на клиничните пътеки не мърдат!” – заяви д-р Филев. Той увери, че търси възможности да изплати задълженията към персонала.