."Слаб мач на нашия отбор. Аз очаквах и казах вече, че всеки, който играе в нашия отбор трябва да се докаже. Къде по-хубаво от това, няма напрежение, днес играем с Рига, мач, който не е решаващ за нещо, мач, който би дал една победа в турнира и бихме завършили достойно след загубата от Казан. Вие видяхте какво се случи. Това не го очаквах", коментира Везенков.

"Отдавна ме упреквате и искате български баскетболисти. С най-голямо уважение, но вие виждате че тази година нашият отбор е с най-много български баскетболисти, и то най-добрите. Какво по-хубаво от това, българите са вътре в игрището. Чужденците не са оправдали мястото си, но това е отборът на Лукойл, който не дели играчите на такива и българи. Всичките играха много слабо", продължи той.

"Плеймейкърът ни си свърши чудесно работата. Той е добър и в бъдеще ще става все по-добър и по-добър. Ако някой бихме похвалили днес това е Ейкинс. Получиха се проблеми в селекцията. Вярвали сме на някои баскетболисти, който не оправдаха доверието. Както да кажа за един Ненад Чанак и Тодор Стойков. Всеки може да изиграе един слаб мач, но това е поредица от слаби мачове. Нито Еделеке, нито някои от другите баскетболисти ни трябват, за да бием Рилски спортист, Спартак или Левски. Отборът е правен за Европа и не ни трябва в същия си състав за първенството. Не бихме дали толкова пари, за да станем шампиони на България. Не виждам защо да има треньорът някаква вина, вината е на всички", каза още Сашо Везенков.